Tunceli Munzur'da, Rafting Şampiyonasında Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Tunceli Munzur'da, Rafting Şampiyonasında Devam Ediyor

Munzur'da, rafting şampiyonasında devam ediyorTunceli'de dün başlayan Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları, Munzur Çay'ında bugün de devam eti.

25.05.2018 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Munzur'da, rafting şampiyonasında devam ediyor

Tunceli'de dün başlayan Türkiye Rafting Şampiyonası ikinci ayak yarışmaları, Munzur Çay'ında bugün de devam eti. Yarışmalar sırasında bölgedeki aşırı yağışlar nedeniyle Munzur Çayının debisinin yükselmesi ve su akışının hızlı olması nedeniyle bazı yarışmacıların rafting botları alabora olurken, iki ayrı takımın sporcuları tehlike atlattı.

Ovacık ile il merkezi arasında Munzur Çayı'nın geçtiği ve uluslararası Rafting Pisti ilan edilen 36 kilometrelik Munzur Vadisi'nde dün başlayan şampiyonada, bugün ikinci ayak yarışmaları yapılıyor. 49 takım ve 300 sporcunun katıldığı şampiyonanın ikinci ayak yarışmalarının ikinci gününde bugün, iki takımlı kafa kafaya yarışması düzenlendi. Kafa kafaya yarışmalarında derece alanlar, yarın finalde yarışacak. Bugün gerçekleştirilen 2 takımlı kafa kafaya yarışmalarında, U 19 Kadınlar, U19 Kadın-Erkek karışık, U23 Kadınlar, U23 Kadın Erkek Karışık, Açık yaş Kadın Erkek karışık ve Mix Open yarışmaları gerçekleştirildi. Bölgede devam eden yağışlar nedeniyle debisinin Munzur Çayı'nın yükseldiği, çaydaki su hızının da artmasıyla birlikte, yarışlara katılan sporcuların zaman zaman zor anlar yaşayarak tehlike atlattığı görüldü. Yarışlar sırasında bir takımın rafting botu alabora olurken, botta bulunan 4 sporcu da botun altında kaldı. Ancak sporcuların tecrübesi ve yarış alanında bekletilen kurtarma ekiplerinin anında müdahalesi ile sporcular kurtarıldı. Bot düzeltilerek sporcuların yarışmaya devem etmesi sağlandı. Raftin botunda bulunan 2 sporcu da bottan düşerek Munzur Çayı'nın sularına kapıldı. Bir süre sürüklenen 2 sporcu daha sonra bir kayaya tutundu. Yardım ekipleri sporcuları, yardım botuna alarak sudan çıkardı.Türkiye genelinden 300 sporcunun yeraldığı toplam 49 takım şampiyon olmak için yarışmalara katılacak. Bugün başlayan ve 27 Mayıs günü sona erecek Türkiye rafting şampiyonası ikinci ayağında, günün ilk yarışmaları başladı.

Tunceli Munzur\'da, Rafting Şampiyonasında Devam Ediyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Munzur'da, Rafting Şampiyonasında Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement