Tunceli Munzur ve Pülümür Vadisinde Sonbahar'da Renk Cümbüşü - Son Dakika
Güncel

Tunceli Munzur ve Pülümür Vadisinde Sonbahar'da Renk Cümbüşü

Munzur ve Pülümür vadisinde Sonbahar'da renk cümbüşüTUNCELİ'de, Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Munzur ve Pülümür vadilerinin ormanlık alanlarındaki ağaç ve yeşil bitki örtüsü, kartpostallık doğal görüntüler ortaya çıkardı.

23.10.2017 14:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Munzur ve Pülümür vadisinde Sonbahar'da renk cümbüşü

TUNCELİ'de, Sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Munzur ve Pülümür vadilerinin ormanlık alanlarındaki ağaç ve yeşil bitki örtüsü, kartpostallık doğal görüntüler ortaya çıkardı.

Sonbahar mevsimiyle ile birlikte doğa fotoğrafçılarının akın ettiği Pülümür İlçesi'ne Bağlı Salördek Köyü sakinleri, bu yıl bölgeye gazetecileri davet etti. Yıllardır yaşanan çatışma ve operasyonlar nedeniyle girilmeyen Salördek Köyü ormanlarının, Sonbahar'ın gelmesiyle renk doğadaki bütün renkleri bünyesinde barındırıyor. Bölgeye gazeteciler ile birlikte çok sayıda doğa fotoğrafçısı da giderek, Sonbaharın en güzel renklerinin sergilendiği doğa harikası görüntüleri, ölümsüzleştiriyor.

Salördek Köyü girişinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan köy sakinlerinden Hüseyin Aslan, "Köyümüz doğal bir park alanıdır. Yakın zamanda burayı tescillendirmek için girişimlere başlayacağız. İnanılmaz bir doğal güzellik var. Salördek Köyü ormanlık alanı içinde birçok farklı ağaç türü ve meşe ormanları var. Sonbahar ile birlikte havaların soğumasıyla birlikte her gün farklı bir renk ormanlara hakim oluyor. Bu doğa güzelliğini Türkiye'nin başka yerinde bulmak mümkün değil. Biz istiyoruz ki buralar çatışma ve operasyonlar ile anılmasın. Turizmle, doğal güzellikler ile anılsın" dedi.

Köylüler daha sonra bölgeye gelen gazeteciler, doğa fotoğrafçısı ve bölgeyi görmek için İstanbul ve diğer ilerden gelen doğaseverler ile birlikte gezerek hatıra fotoğrafı çekti. Salördek köyülüleri, bugüne kadar keşfedilmeyen bir Şelaleyi de ilk kez gazetecilere göstererek burada fotoğraf çektirdi. Salördek Köyü ormanlık alanı yakınlarında yer alan yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki Kadısırtı şelalesini gazeteciler ile birlikte gezen doğasever ve köylüler, ormanda yaptıkları yürüyüşten sonra köye döndü.

Bu arada Sonbahar'da renk değişim ile birlikte özellikle bu aylarda bölgeye birçok doğa fotoğrafçısı gelerek Munzur ve Pülümür vadilerinde Sonbahar manzarası fotoğraflarını çekiyor. Pertek Günboğazı Köyü, Munzur ve Pülümür vadileri, Salördek Köyü, sonbaharda ormanların renk değiştirmesiyle birlikte farklı renklere bürünen ortam, doğa fotoğrafçılarının büyük ilgisini çekiyor.

Tunceli Munzur ve Pülümür Vadisinde Sonbahar\'da Renk Cümbüşü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tunceli Munzur ve Pülümür Vadisinde Sonbahar'da Renk Cümbüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement