Turgut Özal, Naim Süleymanoğlu'na Türkiye'deki İlk Basın Toplantısında Tercümanlık Yaptı - Son Dakika
Spor

Turgut Özal, Naim Süleymanoğlu'na Türkiye'deki İlk Basın Toplantısında Tercümanlık Yaptı

1986 yılında Türkiye'ye gelen Naim Süleymanoğlu, dönemin Başbakanı Turgut Özal'la basının karşısına çıkmış, Özal, milli haltercinin sözlerine tercüme etmişti.

18.11.2017 22:12  Güncelleme: 22:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Naim Süleymanoğlu'nun vefat haberinin ardından, 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın milli halterciyle yaptığı röportaj akıllara geldi.

ÖZAL'IN GİRİŞİMLERİYLE TÜRKİYE'YE GELDİ

Hatırlanacağı gibi Naim Süleymanoğlu, Bulgaristan'daki asimilasyon politikalarından kurtulmak için Türkiye'ye iltica etmişti. Milli halterci, dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın girişimleriyle Türkiye'ye gelmişti.

SÜLEYMANOĞLU'NUN KONUŞMASINI TERCÜME ETTİ

Türkiye'ye gelir gelmez Başbakanlık'ta Özal'la birlikte basın toplantısına çıkan Naim Süleymanoğlu'na Türkçesi henüz o günlerde zayıf olduğu için toplantıda Özal, Süleymanoğlu'nun konuşmasını basın mensuplarına tercüme etmişti.

"ADIMI DEĞİŞTİRDİLER"

Süleymanoğlu, toplantı sırasında Türkiye'ye nasıl geliş sürecini şu sözlerle anlatmıştı:

Türkiye'ye gelmeden 2 yıl evvel adımı değiştirdiler. O zamandan beri plan yapardım; "Ne yapayım da geleyim Türkiye'ye" diye. Türk arkadaşlarım Avustralya'da bana yarım etti, Türkiye'ye gelmem için.




Turgut Özal, Naim Süleymanoğlu\'na Türkiye\'deki İlk Basın Toplantısında Tercümanlık Yaptı

Son Dakika Spor Turgut Özal, Naim Süleymanoğlu'na Türkiye'deki İlk Basın Toplantısında Tercümanlık Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • kutlu buluşma bugüne kısmetmiş: ne FETÖ, ne ERGENEKON.... özal ve Naim... iki sevda ..,iki sade yürek... vuslatları buguneymiş...ne mutlu ne kutlu onlara cennet ehillerine 10 0 Yanıtla
  • Metin yıldız: Fetö alçagı naim gibi bir efsaneyi sevmiyormuş onun arkasından şuan bir ulus yas tutarken fetö ajanına ise küfrediyor milyonlar naim tam bir efsanedir asla unutulmayacak 2 0 Yanıtla

Advertisement