Türk İcadı Kenesavar Çorap - Son Dakika
Teknoloji

Türk İcadı Kenesavar Çorap

Türk İcadı Kenesavar Çorap

Mucit KOBİ'ler, yaz aylarının kâbusu kene sorununa el attı.

26.05.2015 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
-

Türkiye'de yaz aylarının en büyük tehlikelerinden olan kene sorununa mucit KOBİ'ler el attı. 1959'dan bu yana çorap üreten Paktaş şirketi, iki yıldır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının sonucunda dünyada bir ilk olan 'kenesavar çorap'ı geliştirdi.


Yaz aylarında satışa çıkması beklenen çoraplar aynı zamanda yakın coğrafyadaki 30'dan fazla ülkeye de ihraç edilecek. Şirketin üçüncü kuşak temsilcisi, Paktaş CEO'su Onur Kaya, yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da küresel bir marka olmayı hedeflediklerini söyledi. Son beş yıldır Ar-Ge ve inovasyona ciddi bir yatırım yaptıklarını belirten Kaya, "Kenesavar çorap da bu yatırımların sonucunda hayata geçti. Ürünün arkasında iki yılı aşan bir çalışma ve yüzlerce biyolojik test var" dedi. Kenenin çorapla teması halinde anında etkisiz hale geldiğini belirten Kaya, buluşlarını patentle koruduklarını ifade etti.


Şeker hastasına gümüş ürün


Şirketin tek icadı kenesavar çoraplar değil. Organik pamuk, yün, keten gibi doğal iplikleri kullanarak üretilen sporcu çorapları, diyabetik ve varis çorapları da şirketin yenilikçi ürünleri arasında yer alıyor. Şirket, şeker hastaları için saf gümüş iplikten ürettiği çoraplarda lastik kullanmıyor. Gerekçe olarak, lastik kısımların şeker hastalarının ayağına zarar vermesi gösteriliyor.


Kaynak: Sabah


Tacizlere karşı önlem: Kıllı çorap



Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Türk İcadı Kenesavar Çorap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement