Türk Sağlıksen Şube Başkanı Turgay Çetin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlıksen Şube Başkanı Turgay Çetin Açıklaması

Türk Sağlıksen Şube Başkanı Turgay Çetin Açıklaması

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Nevşehir Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde, Yönetim Kurulu Üyeleri, temsilciler ve sendika üyesi sağlık çalışanlarının katılımıyla basın açıklaması yaptı.

14.03.2014 10:20

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Nevşehir Devlet Hastanesi Poliklinikler önünde, Yönetim Kurulu Üyeleri, temsilciler ve sendika üyesi sağlık çalışanlarının katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Burada konuşan Çetin, 14 Mart Tıp Bayramı'nı bir bayram gibi karşılamak ve kutlamak istediklerini ancak iktidar ve bürokrasinin kurdukları şer üçgeninin sağlık çalışanlarında bayram kutlayacak hal bırakmadığını söyledi. Çerin: "İşine geldi mi bir gecede kanun çıkartan, TBMM'yi torba yasa üretim merkezine çeviren iktidar, mevzu sağlık çalışanları olunca bugüne kadar kılını bile kıpırdatmadı. Çalışanların istediği düzenlemeleri yapmadı. 2013'ün ocak ayında yeni bir bakan göreve başladı. Ama o da eskisini artmadı. Çalışan hakkını hukukunu gündeme getirmedi. Çalışanın sorunlarına kulak tıkadı. Bürokratlar 'çalışanlara nasıl baskı yaparız'ın derdinde oldular. Siyasetçilerle birlikte ayrımcılık yaptılar. Ötekileştirmeler yaşandı. Çalışanlar mağdur edildi. Sözleşmeli yöneticilikle idareciler esir alındı. Uygulamalarda meleklerin cinsiyetini tartışan Bizans saraylarına rahmet okutuldu. Örneğin başka bir sıkıntı yokmuş gibi hastanelerde personel ve hasta tuvaletlerini birleştirme projesi hayata geçirildi. Sonra da vazgeçildi. Trajikomik durumlar çalışanlara yaşatıldı. Siyasetin gölgesinde, makam koltuklarına sırtlarını dayayarak sendikacılık yapanlar ise Bakanla Pinpon oynamayı, bakan yardımcısının peşinde kukla gibi gezmeyi marifet saydı. Çalışanlara hizmet etme yerine fotoğraflarla gözdağı vermeyi iş sandı" dedi.

Son dönemde doktorundan hemşiresine, ebesinden ATT'sine, sağlık memurundan hizmetlisine kadar herkesin hak kaybı yaşadığını kaydeden Çetin, son yapılan toplu sözleşmede Memur-Sen'in kısa sürede imzayı atarak 500 bin sağlık çalışanının toplu sözleşmeyi zararla kapatmasına neden olduğunu ileri sürdü.

Sağlık çalışanlarının performans ödemelerinin son yıllarda adeta bir yalana döndüğünü ve çalışanların 5-6 yıl önce aldıkları ücretleri mumla arar hale geldiğini kaydeden Çetin, bugün Üniversite hastanelerinde hekimlerin haricindeki sağlık çalışanlarına 3,5 TL performans ücreti verildiğini hatırlattı. Çetin: "Döner sermayede adaletsizlik, nöbet ücretinde eşitsizlik, geçici görevlendirmelerde adam seçmecilik gibi ne kadar hukuka ters, etiğe aykırı iş varsa hepsi mubah sayıldı. Kul hakkı, anayasal ilke, kanun önünde eşitlik yalan oldu. İş yükü sürekli arttırıldı. Kar etmemiz lazım, çok çalışın. Modern kölemiz olun denildi. Aile hekimine hastanede nöbet geldi. Aile hekimlerine 200'e yakın görev verilirken ücretleri çeşitli bahanelerle sürekli düşürüldü. Asistanlar 36 saat nöbet gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kaldı.Bir kanunla özelde çalışanlar devlet memuru yapılırken, her ne hikmetse devlet kurumlarında hizmet veren kamu dışı aile sağlığı çalışanlarına, vekil ebe hemşirelere ve 4/C'lilere bu hak tanınmadı" diye konuştu. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlıksen Şube Başkanı Turgay Çetin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement