Türkiye-Bangladeş İş Forumu Toplantısı'ndan Detaylar - Son Dakika
Politika

Türkiye-Bangladeş İş Forumu Toplantısı'ndan Detaylar

Türkiye-Bangladeş İş Forumu Toplantısı\'ndan Detaylar

Türkiye-Bangladeş İş Forumu ve B2B Toplantıları Programı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FBCCI), Bangladeş Yatırım Kalkınma Bürosu ve Bangladeş İhracatı Teşvik Bürosundan yetkililerin katılımıyla Bangladeş’in başkenti Dakka’da gerçekleştirildi.

26.08.2017 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye- Bangladeş İş Forumu ve B2B Toplantıları Programı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FBCCI), Bangladeş Yatırım Kalkınma Bürosu ve Bangladeş İhracatı Teşvik Bürosundan yetkililerin katılımıyla Bangladeş'in başkenti Dakka'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bangladeş Ticaret Bakanı Tofail Ahmed, Bangladeş ve Türkiye arasında her türlü ticaret anlaşmalarının artmasını istediğini belirterek, "Gelişmekte olan Bangladeş ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmalarının iki ülke arasında ticareti arttıracağını düşünüyorum. Bu konuda hazırlık toplantılarımızı da bitirdik. Türkiye ve Bangladeş arasında bu anlaşma gerçekleştirilirse gelecekte iki ülke için her türlü fayda sağlayacağına ve iki ülke arasındaki ilişkinin daha güçlü olacağını inanıyorum" dedi.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Devrim Öztürk ise iki ülke arasındaki ticaret attırmak konusunda gereken anlaşmaların hazırlıklarının devam ettiğini ve Türkiye'nin de Bangladeş ile ticaret alışverişinin artmasını istediğini belirtti.

Toplantı sonunda TİM ve FBCCI arasında bir Mutabakat Muhtırası imzalandı. - DAKKA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Türkiye-Bangladeş İş Forumu Toplantısı'ndan Detaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement