Türkiye Beyazay Derneği Makedonya'da - Son Dakika
Yerel

Türkiye Beyazay Derneği Makedonya'da

Türkiye Beyazay Derneği'nin kurullar toplantısının 7'incisinin bu yıl Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldığı bildirildi.

29.11.2015 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Beyazay Derneği'nin kurullar toplantısının 7'incisinin bu yıl Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldığı bildirildi.

Türkiye Beyazay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Feyza Kayar, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl farklı bir ülkede yapılan kurullar toplantısının 7'incisinin bu yıl Makedonya'nın başkenti Üsküp'te yapıldığını belirtti.

Genel merkez ve illerdeki şube başkanlarının da toplantıya katıldığını aktaran Kayar, "Derneğin kurullar toplantısı 4 gün sürdü. Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleşen toplantıya, Türkiye Beyazay Derneği heyet başkanı ve genel koordinasyon başkanı, milli eğitim eski başkanı Nimet Baş ile 72 yurt içi şube başkanları, 2 yurt dışı şube başkanları olmak üzere 100 kişilik bir heyet katıldı" ifadelerini kullandı.

Kayar, Makedonya'nın yarısının Müslüman ve Türkiye'ye hayranı olduğunu ifade ederek, şunları anlattı:

"Türk olduğumuzu öğrendiklerinde bize daha çok ilgi gösterdiler. Bize 1 Kasım seçimlerinde Üsküp'te de zafer kutlamaları yapıldığını söylediler. Öyleki Türk çarşısı kurulmuş Üsküp'te. Demleme çay, sadece burada var. Sadece buradaki bazı işyerlerinde Türk parası geçiyor. Ayrıca verimli bir toplantı oldu. Oradaki istişareler sonucunda aldığımız notlarımızı, en kısa zamanda afyon'da gerçekleştireceğiz. Biz daha önce, Beyazay Afyon Şubesi olarak engelliler ve engelsiz bireyler bir arada futbol maçı yaparak, aşmak için hareketin startını vermiştik. Önümüzdeki günlerde diğer spor faaliyetlerinde de etkinliklerimiz devam edecek"

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye Beyazay Derneği Makedonya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement