Türkiye-Katar Arasında Güvenlik İş Birliği - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Katar Arasında Güvenlik İş Birliği

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Katar Emniyet Genel Müdürü Saad bin Casim el-Huleyfi'yle bir araya geldi.

31.10.2018 11:31

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Katar Emniyet Genel Müdürü Saad bin Casim el-Huleyfi'yle bir araya geldi.

Katar'ın başkenti Doha'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Uluslararası Güvenlik ve Sivil Savunma Fuarı"na (MILIPOL Katar 2018) katılmak için ülkede bulunan Uzunkaya, Katarlı mevkidaşı Huleyfi'yle bir araya gelerek, iki ülke arasında güvenlik iş birliğinin artırılmasını görüştü.

Katar Polis Koleji'ne ziyaret

Uzunkaya, ayrıca Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik ve Doha Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri Bekir Macit'in bulunduğu heyetle, Katar Polis Koleji'ni ziyaret etti.

Katar Polis Koleji Müdürü Tuğgeneral Muhammed Abdullah el-Muhna el-Meri ile bir araya gelinen görüşmede, Katar'daki polis ve güvenlik güçlerinin eğitimi alanında iki ülke arasındaki iş birliğinin geliştirilmesinin yolları ele alındı.

Uzunkaya, Türkiye ve Katar arasındaki ilişkilerde gelinen noktadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülke arasındaki bu ilişkilerin, yapılan iş birliği ile güvenlik alanına da yansıdığını kaydetti.

Ankara ile Doha yönetimleri arasında güvenlik ve eğitim alanlarında iş birliği sağlamak ve tecrübeleri paylaşmak için imzalanan mutabakat zabıtları ile protokollerden övgüyle söz eden Uzunkaya, "Farklı bölümlerden Türk polisleri, Katarlı meslektaşlarına kurslar veriyor. 512 Katar polisinin eğitimi tamamlandı." dedi.

Uzunkaya, Türkiye'deki polis akademilerinde de Katarlı polislere eğitim verildiğini ifade ederek, kursiyerlerin sayısının her yıl artığını belirtti.

Emniyet Genel Müdürü Uzunkaya ayrıca ikili iş birliğinin geliştirilmesi kapsamında Arapça öğrenen 20 Türk polisinin yer aldığı Katar Polis Eğitim Enstitüsü'nü de ziyaret ederek, yetkililerle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Katar Arasında Güvenlik İş Birliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement