Türkiye'nin Aselsan'ı "Efes 2018"de ! - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Aselsan'ı "Efes 2018"de !

Türkiye\'nin Aselsan\'ı "Efes 2018"de !

Aselsan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği "Efes-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı"nda 15'den fazla ürününü sergiliyor.

10.05.2018 12:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7-11 Mayıs tarihleri arasında İzmir Seferihisar'da gerçekleştirilen tatbikatta Aselsan, en son teknoloji ile üretilen cihazlarını Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra tatbikata katılan 19 ülkenin temsilcilerine tanıtma fırsatı buldu.

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof.Dr. Haluk Görgün, Aselsan standında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a son ürünler hakkında bilgi verdi.

Bilgiyi güce ve güvene dönüştüren Aselsan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin İzmir Seferihisar'da, iki yılda bir düzenlediği "Efes-18 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Arazi Tatbikatı"nda yeni ürün ve cihazları ile adeta gövde gösterisi yapıyor.

Fuarda bulunan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün "Aselsan, yüksek yerli teknolojiyle geliştirdiği ürünleriyle dünya savunma sanayiinin lider kuruluşları arasında yer alıyor. Daha güçlü bir Türkiye için telsizle başladığımız yolculuğumuza akıllı teknolojilerle devam ediyoruz" dedi.

Tatbikatın dost ve müttefik 19 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek bölümünde Aselsan'ın dünyaca ünlü "Askeri ve profesyonel telsizler, Mitos, İhtar Araç Üstü, Acar, Serhat, Hassas Güdüm Kiti (HGK), Lazer Güdüm Kiti (LGK), Tepegöz, Denizgözü, Kırlangıç ve Martı, Yankı, Ekinoks, Midas, Mügas" görev alıyor.

ASKERİ GEMİ ELEKTRONİK HARİTA SERGİLEME VE BİLGİLENDİRME SİSTEMİ "MİTOS"

Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan Aselsan'ın Askeri Gemi Elektronik Harita Sergileme ve Bilgilendirme Sistemi "Mitos" tatbikatta aktif rol üstleniyor. Mitos, su üstü ve su altı platformları için geliştirilmiş elektronik harita tabanlı seyir sistemi ürün ailesi arasında yer alıyor.

YENİ NESİL GÖZETLEME RADARI "ACAR"

Tatbikata katılan Aselsan'ın üçüncü nesil gözetleme radarı Acar, karada ve denizde hareket eden hedefleri tespit ve takip edip sınıflandırıyor.

HAVAN ATIŞLARININ TESPİT VE TAKİBİ İÇİN SERHAT

Havan atışlarını bulan ve izleyen Havan Tespit Radar Sistemi "Serhat", Aselsan'ın Efes 2018'de görev alan bir diğer teknolojik ürünü. Mermilerin tahmini çıkış ve düşüş yerlerini hesaplayan Serhat, modüler tasarımı ile ön plana çıkıyor. Ayrıca tripod desteği ile binaların üzerine yerleştirilip, araçların içinde de kullanılabiliyor.

BOMBALARI AKILLI SİLAHA ÇEVİREN SON TEKNOLOJİ: HGK

2,000lb MK-84 ve NEB bombalarını akıllı silaha çeviren, savunma teknolojilerinin son ürünü HGK, Ege semalarında gövde gösterisi yapacak. Entegre KKS/ANS sistemi ve hızlı başlatma yeteneği ile hedefini tüm hava koşullarında yüksek hassasiyetle vuran HGK, "sadece ANS" modu ile dikkat çekiyor. İsteğe bağlı olarak mühimmatın burun kısmına takılabilecek lazer kiti ile HGK, hareketli hedeflere ve fırsat hedeflerine karşı arttırılmış hassasiyetle kullanılabiliyor.

HEM SABİT HEM DE HAREKETLİ HEDEFLERE KARŞI LGK

Hem sabit hem de hareketli hedeflere karşı daha yüksek vuruş hassasiyeti ile tatbikata katılan Lazer Güdüm Kiti (LGK), arttırılmış atış zarfı, daha düşük ikincil hasar ve atış sonrası hedef değiştirme kabiliyeti ile dikkat çekiyor.

Bu özel teknolojilerin dışında tatbikatta tanıtımı yapılan ve Aselsan'ın özel gözetleme, güvenlik ve görüntüleme sistemleri arasında yer alan Tepegöz, Kırlangıç, Denizgözü-Martı, Ekinoks, Mügas ve Akustik Atış Yeri Tespit Sistemi Yankı da Efes 2018 Tatbikatı'nda Türk Ordusu'nun emirlerini bekliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Aselsan'ı 'Efes 2018'de ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement