Türkiye'nin En Genç Yazarı Manisa'da Konferans Verdi - Son Dakika
Kültür Sanat

Türkiye'nin En Genç Yazarı Manisa'da Konferans Verdi

Türkiye\'nin En Genç Yazarı Manisa\'da Konferans Verdi

Türkiye'nin en genç yazarı ünvanını elde eden Rana Demiriz, Manisa Doğa Koleji'nde öğrencilere konferans verdi. 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı.

06.01.2012 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en genç yazarı ünvanını elde eden Rana Demiriz, Manisa Doğa Koleji'nde öğrencilere konferans verdi.

14 yaşında iken ilk romanı olan "Gölgedeki Işıklar'ı yazarak Türkiye'nin en küçük yazarı unvanını elde eden Rana Demiriz, tanıtım ve imza günleri kapsamında Manisa Doğa Koleji'nde öğrencilerle biraraya geldi. 14 yaşında yazdığı "Gölgedeki Işıklar" adlı romanı ile Türkiye'nin en genç roman yazarı ünvanına sahip olan Rana Demiriz, 2011 yılının başında serinin ikinci romanı "Yüzleşme"yi çıkarmasının ardından, şimdi de üçüncü romanı "Donmuş Ateş"i tamamlayarak, 16 yaşında üç roman yayınlayan en genç yazar olarak Türkiye'de bir ilke daha imza attı.

Konferansta öğrencilere başarı hikayesini anlatan Rana Demiriz, çok fazla kitap okuduğunu belirterek, "Ben sınavlara hazırlanırken annem tüm kitaplarını alıp saklardı, biraz test çözeyim diye. Ben annemden kaçırabildiğim kitapları yatağımın altında sakladım. Kitap okumaya devam ettim. Son 1 ay kala test çözdüm ve sınavda çok büyük bir başarı elde ettim. Bu zamana kadar hiç dershaneye gitmedim." dedi.

Çok uzun olan hikayeleri bir kitapta toplama ihtiyacı duyduğunu ifade eden Demiriz, "Yazdıklarım hikaye niteliğinden çıkmıştı. Dolayısıyla ilk kitabımı 14 yaşında çıkartmış oldum. 20 yaşındaki bir genç kızın Amerika'da devam eden fantastik bir aşk hikayesini yazmıştım. Çocuk kitabı olarak düşünülmemesi lazım. Çünkü kurgu açısından 18 yaş üstüne daha çok hitap ediyor. Okuyanlar 'da vinci şifresi' gibi diyorlar" diye konuştu. Demiriz, 2'nci romanının "Yüzleşme" olduğunu, 3 kitabın toplam 1150 sayfa ve 65 bölümden oluştuğunu, serinin devamı olan 4'üncü kitabını da yazmaya başladığını sözlerine ekledi.

RANA DEMİRİZ KİMDİR?

1995 İstanbul doğumlu olan Rana Demiriz, İlköğrenimi Marmaris Şehit Ahmet benler İlköğretim Okulunda birincilikle tamamlamıştır. 2006 yılında Günseli Top Resim Atölyesinde resim çalışmalarına başlamıştır. 2007, 2008 ve 2009 da beş adet karma resim sergisine katılmıştır. 2009 yılında Turizm ve Kültür Haftası için düzenlenen resim yarışmasında birincilik ödülü alan Rana Demiriz'in çok sayıda eseri bulunmaktadır. İdeali olan Plastik sanatlarda akademisyen olmak için çalışmalarına yoğun olarak devam etmektedir. Yoğun ilgi gören romanın 2. baskısıda yapılmıştır devamı niteliğinde olan romanı Gölgedeki ışıklar "Yüzleşme" 2011 Mart ayında Serinin 3. Romanı Gölgedeki Işıklar "Donmuş Ateş" de 15 Aralık'ta yayınlanmıştır.

Gölgedeki Işıklar romanı Rana Demiriz'e birçok ödül kazandırmıştır.

Bunlar sırasıyla İçmeler belediyesi, Marmaris Belediyeler Birliği Martab, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Marmaris Kaymakamlığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muğla valiliği ve T.C. Başbakanlık'dır. Şu an İstanbul Bostancı Doğa koleji 11. sınıf öğrencisi olarak eğitimini sürdürmekte ve 18 yaşına gelmeden 4 adet roman yazarak bir ilke daha imza atmak için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

- MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Türkiye'nin En Genç Yazarı Manisa'da Konferans Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement