Türkiye'nin Farklı İzdüşümlerini "TÜRSAK" Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Farklı İzdüşümlerini "TÜRSAK" Buluşturdu

Türkiye\'nin Farklı İzdüşümlerini "TÜRSAK" Buluşturdu

"Türk Mutfağına Övgü" filminin özel gala yemeği TÜRSAK Vakfı ev sahipliğinde gerçekleşti.

21.12.2016 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen 19. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde çok özel bir buluşma vardı. Türk mutfağını, dünyanın en ünlü şefleri Roca kardeşlerin gözünden izlemek isteyen sinemaseverler, Atlas Sineması'nın salonunu doldurdu. TÜRSAK Vakfı ise gösterimden hemen sonra Mikla Restoran'da özel bir davet verdi.

Türkiye'nin medya, sanat, gastronomi, sinema, iş ve cemiyet dünyası ile Fransız ve Amerikan Konsolosluk Temsilcilerinin "Türk Mutfağına Övgü" (The Turkish Way) için biraraya geldiği akşamda TÜRSAK Vakfı Başkanı Fehmi Yaşar ve Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Köktürk Koralı konuklarla bizzat ilgilenirken, Roca kardeşlerin yolculuğuna eşlik etmiş olan ünlü şef Mehmet Gürs de konuklar için özel bir menü hazırladı.

Festivalin bu yıl hayata geçirdiği Gastronomi Filmleri bölümünün açılış filmi olan "Türk Mutfağına Övgü", dünyanın en iyi restoranlarından El Celler de Can Roca'nın sahibi, Roca kardeşlerin Türk mutfağını keşif hikâyesi. Maksut Aşkar, Mehmet Gürs, Sabiha Apaydın, Sina Sucuka ve Tangör Tan gibi Türkiye'nin önde gelen şeflerinin ve gastronomi üzerine birikim sahibi isimlerin eşlik ettiği bu gezi, bizim için de kendi mutfağımızı uzmanların gözünden yeniden tanıma ve anlama şansı sunuyor. Film, en iyi Türk şeflerinden bazılarının öncülük ettiği mutfak hareketinin doğuşunu belgelemesi açısından da son derece önemli.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Farklı İzdüşümlerini 'TÜRSAK' Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement