Türkiye'nin Geleceği Turizmde" - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Geleceği Turizmde"

Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, turizmin ülkenin önemli segmentlerinden olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceği turizmde ve turizmcilerde, bu sektöre çok iyi sahip çıkmamız lazım." dedi.

17.04.2018 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, turizmin ülkenin önemli segmentlerinden olduğunu belirterek, "Ülkemizin geleceği turizmde ve turizmcilerde, bu sektöre çok iyi sahip çıkmamız lazım." dedi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Turizmi Fakültesi tarafından düzenlenen programda, Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak ve eski Türk Hava Yolları (THY) Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ozan Bahar'ın moderatörlüğünde gerçekleşen programda, kitle turizminden sonra en hızlı ve en sağlıklı gelişen segmentin sağlık turizmi olduğunu belirtti.

Sağlık turizminin sadece cerrahi operasyonlardan oluşmadığını anlatan Çakmak, şunları kaydetti:

"Sağlık turizmi bir çok segmentten oluşmakta. Bunlar arasında tıp turizmi, SPA, termal turizm, gastronomi, ileri aktif yaşam turizmi, engelsiz turizm gibi turizm kolları bulunmakta. Türkiye'de bu segmentin bir arada olduğu sağlık turizminin gelişiminde 2005 yılından bu yana emek veren bir sivil toplum örgütünün kurucu başkanı olarak çalışıyorum."

"Turizmi 12 aya yaymak istiyoruz"

Çakmak, deniz, kum, güneş, kitle turizminin hemen arkasında Türkiye ekonomisine yüzde 15 ile en yüksek katkı sağlayan dalın sağlık turizmi olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Ülkemizin geleceği turizmde ve turizmcilerde, bu sektöre çok iyi sahip çıkmamız lazım. Türkiye'de 4 veya 5 aylık bir dönemde sıkıştırılmış deniz, kum ve güneş turizmi yapılıyor. Biz çalışmalarımızda deniz, kum ve güneş turizminden kurtularak diğer alternatif turizm segmentlerini genişletip turizmi 12 aya yaymak istiyoruz."

Eski THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna ise turizm sektörünün gelecekteki söz sahiplerinin bugünün gençleri olduğunu belirtti.

Sektörde iyi alanlarda iş sahibi olabilmeleri için öğrencilere yabancı dil bilmelerini ve bunun için çaba göstermelerini tavsiye eden Durna, şöyle konuştu:

"Bizim yabancı dile karşı maalesef zafiyetimiz var. Bu sadece turizm alanında değil, tıpta da hukukta da aynı. Yarın bir gün iş hayatınıza atıldığınızda yaptığınız işin ucundan tutmayın. O işe sarılın. Eğer yaptığınız işe sarılırsanız, o zaman hizmet verdiğiniz sektör gelişir. Aksi takdirde ucundan tutarak hiçbir yere varamayız. Devletiniz başta olmak üzere, işinize, sektörünüze ve şirketinize sahip çıkarak bu sektör uzun soluklu Türkiye'ye katkı sağlayacaktır."

Program sonunda Dekan Prof. Dr. Ozan Bahar, Çakmak ve Durna'ya plaket verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Geleceği Turizmde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement