Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması" Programı - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması" Programı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Kadın Girişimciler Kurunca "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması" programı düzenlendi.

05.05.2016 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Kadın Girişimciler Kurunca "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması" programı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VTSO) Konferans Salonu'ndaki programda konuşan VTSO Başkanı Nejdet Takva, kadınların ekonomik hayata katılmalarının önemini belirtti.

Takva, üretim faktörleri arasında yer alan kadın iş gücünün yok sayılmasının ekonomik kayba yol açacağını vurguladı.

Kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmaları gerektiğini dile getiren Takva, "Kadınların kalkınma ve büyümeden daha fazla pay almaları ve aile içindeki konumlarında iyileşme sağlanması, kalkınmışlığın gerekleri arasında yer almaktadır. Kadınların iş gücüne dolayısıyla ekonomiye kazandırılması tüm ülke için bir kazanç, kalkınmanın hızlandırılması ve büyümenin dengeli bir yapıya kavuşmasında da önemli bir etken olacaktır." diye konuştu.

Takva, kadın erkek eşitliğini en iyi sağlayan ülkeler listesinin ilk üç sırasında İzlanda, Norveç ve Finlandiya'nın yer aldığını belirterek, " Suriye, Pakistan ve Yemen'in listenin sonunda yer aldığı sıralamada Türkiye 145 ülke arasında 130. sırada yer alıyor. Belediye başkanlarının yüzde biri, rektörlerin yüzde 6'sı, girişimcilerin yüzde 6'sı, esnafın yüzde 9'u, CEO'ların yüzde 12'si, milletvekillerinin yüzde 14'ü, istihdama dahil olanların yüzde 26'sı, akademisyenlerin yüzde 36'sını kadınlar oluşturuyor. Bu sayı çok düşük." ifadelerini kullandı.

TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Semra Odabaşı'nın yaptığı sunumun ardından programa, "Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması Rol Modeli" konulu panelle devam edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Van Buluşması' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement