Türkiye'nin İki Güçlü Kadın Vokali - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin İki Güçlü Kadın Vokali

Salon, Kasım ayında Türkiye'nin güçlü kadın vokallerini sahnesinde ağırlıyor.

17.11.2011 13:50

Deniz Özbey'in tatlı sert vokalleriyle Vega ve Türkiye cazının önde gelen vokallerinden Elif Çağlar, Salon'un konuğu oluyor. Alternatif müziğin ünlü topluluğu Vega, 18 Kasım Cuma gecesi saat 22.30'da, son dönemlerin çok konuşulan cazcılarından Elif Çağlar ise 19 Kasım Cumartesi gecesi saat 22.30'da müzikseverlerle buluşacak.

• VEGA

18 Kasım Cuma, saat 22.30

Biletler 35 TL ve 25 TL (öğrenci)

1996 yılında Tuğrul Akyüz, Deniz Özbey ve Mert Koral tarafından kurulan grup, adını Vega yıldızından alıyor. İlk albümleri Tamam Sustum'u 1999'da yayımlayan Vega, ikinci albümleri Tatlı Sert'i 2002'de, son albümleri Hafif Müzik'i ise 2005'te piyasaya çıkardı. 2003 yılında Mert Koral'ın gruptan ayrılmasıyla grup, müzik yolculuğuna vokallerde Deniz Özbey, gitar ve synth programlamada ise Tuğrul Akyüz ile devam etti. Vega'nın "İz Bırakanlar Unutulmaz" adlı şarkısı son dönemin popüler dizilerinden Behzat Ç.'de kullanıldı. Özgün vokaliyle akıllarda yer eden Deniz Özbey ve Tuğrul Akyüz'den oluşan Vega, 18 Kasım Cuma gecesi saat 22.30'da Salon sahnesinde olacak.

• ELİF ÇAĞLAR

19 Kasım Cumartesi, saat 22.30

Biletler 30 TL ve 20 TL (öğrenci)

Günümüz cazının ünlü vokallerinden Elif Çağlar, İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nde Caz Kompozisyonu eğitimi aldı ve Klasik Türk Müziği dalında Timur Selçuk ile bir sene kompozisyon teknikleri çalıştı. Çağlar ayrıca, The Aaron Copland School of Music'te (Queens College) Caz Performansı üzerine yüksek lisans yaptı. 2000 yılında Roxy Music Days birincisi olan Bağdat Avenue grubunda solistlik yapan Çağlar, 7. ve 17. İstanbul Caz Festivali'nde de sahne aldı. Tüm söz ve müzikleri kendisine ait olan M-U-S-I-C adlı ilk albümünü Aralık 2010'da yayımlayan Çağlar, İstanbul'da, The Curly Trio, Four in the Pocket, Cogito gibi çeşitli projelerde performans sergiliyor ve caz vokal dersleri veriyor. Elif Çağlar'a konserinde, trompette Mert Fehmi Alatan, saksofonda Meriç Demirkol, piyanoda Serkan Özyılmaz, kontrbasta Ozan Musluoğlu, davulda Onur Alatan ve geri vokallerde Selin Sümbültepe ile Hande Everes eşlik edecek. Vokaliyle olduğu kadar besteciliğiyle de öne çıkan Elif Çağlar, türler arası geçişler yapan kıpır kıpır eğlenceli şarkılarıyla 19 Kasım Cumartesi gecesi saat 22.30'da Salon'da olacak.

Vega konser biletleri 35 TL ve 25 TL (öğrenci), Elif Çağlar konser biletleri ise 30 TL ve 20 TL (öğrenci) üzerinden, Biletix satış kanalları ve Salon gişesinden temin edilebilir. Tüm bilet alımlarında kredi kartı geçerli. Lale Kart sahipleri bilet alımlarında %25'e varan özel indirimlerden yararlanabilirler.

Salon programı hakkında ayrıntılı bilgi için www.saloniksv.com adresi ziyaret edilebilir.

SALON

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Nejat Eczacıbaşı Binası

Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin İki Güçlü Kadın Vokali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement