"Türkiye'nin İstiklali ve İstikbali Güneş Enerjisindedir" - Son Dakika
Teknoloji

"Türkiye'nin İstiklali ve İstikbali Güneş Enerjisindedir"

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Avusturya Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde 17 18 19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek "Dünya Barışı İçin Güneş Enerjisi Uluslararası Konferansı"na, çeşitli ülkelerden 200 bilim adamı katılacak Avusturya Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü Müdürü Ord. Prof. Dr. Sarıçiftçi: "Enerji ithalatının azaltılması ülkelerin geleceği için çok önemli. Türkiye'nin istiklali ve istikbali güneş enerjisindedir" "Ülkelerin, kendi öz ve bedava kaynağı olan güneş enerjisine, bu büyük nimete sahip çıkmaları gerekiyor"

15.08.2013 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avusturya Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü Müdürü ve Johannes Kepler Üniversitesi Fizikokimya Enstitüsü'nde Ordinaryüs Prof. Dr. Serdar Sarıçiftçi,  enerji ithalatının azaltılmasının, ülkelerin geleceği için çok önemli olduğunu belirterek, " Türkiye'nin istiklali ve istikbali güneş enerjisindedir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Avusturya Linz Organik Güneş Pilleri Enstitüsü tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde 17-18-19 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek "Dünya Barışı İçin Güneş Enerjisi Uluslararası Konferansı"na, çeşitli ülkelerden 200 bilim adamı katılacak.

Nobel ödülü bilim insanlarının da katılacağı kongrede, güneş enerjisi alanındaki problemler ve bu alandaki materyal ve cihazlar ele alınacak.

Konferans başkanlığını da yapan Ord. Prof. Dr. Sarıçifçi, AA muhabirine, ilk kez gerçekleştirilecek kongrenin, dünyada güneş inerjisi alanında çalışan bilim insanlarını bir araya getireceğini belirtti.

Konferansın kıtaların birleştiği İstanbul'a, tüm yabancı bilim adamlarının kolaylıkla gelebileceğini ifade eden Sarıçiftçi, "Konferansımız bilimsel ve teknolojik olarak güneş enerjisinden yararlanmanın yöntemlerini içeriyor. Güneşten su ısıtmak, güneşten elektrik elde etmek  ve güneşten sunni yakıt elde etmek gibi çok önemli ve yeni konuları tartışılacak. Konferansın ana amaçlarından birisi, güneş enerjisi konusunda dünyanın en büyük uzmanlarının Türkiye, Afrika, Ortadogu ülkelerinin bilim insanlarıyla biraraya getirmektir" diye konuştu.

"Ülkelerin bu büyük nimete sahip çıkmaları gerekiyor"

Konferansa birçok ülkeden 200'ü aşkın bilim insanının katılacağını dile getiren Sarıçiftçi, şunları söyledi:

"En önemli konuşmacılar arasında iki tane Nobel Ödüllü hocamız da var. Bunlar Alan Heeger ve Walter Kohn. Bilimsel iletişim arttıkça, güneş enerjisinden yararlanma artacaktır. Güneş enerjisinden yararlanma arttıkça dünyada barışçıl bir enerji çözümü gelişecektir. En büyük mesajımız bir mektup halinde imzaya açılıp konferans bitiminde basına dağıtılacak."

Sarıçiftçi, güneş enerjisinin barışçıl ve temiz bir enerji olduğunu dile getirerek, "Fosıl yakıtlardan bir an önce uzaklaşmak gerektiğini tavsiye ediyoruz. Enerji ithalatının azaltılması ülkelerin geleceği için çok önemli. Ülkelerin kendi öz ve bedava kaynağı olan güneş enerjisine, bu büyük nimete sahip çıkmaları gerekiyor. Türkiye'nin istiklali ve istikbali güneş enerjisindedir" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji 'Türkiye'nin İstiklali ve İstikbali Güneş Enerjisindedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement