Türkiye'nin Keşfettiği Yetenek Emre Utinal - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Keşfettiği Yetenek Emre Utinal

Türkiye'de illüzyon kavramına bambaşka bir açı kazandıran çok genç bir mentalist, çok genç bir yetenek Emre Utinal.

12.01.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mentalizm Nedir Nasıl Yapılır?

Gösterinin başında yada başlangıcından önce sahnede bulunan objelerle veya sahneye çıktıktan sonra söylediğiniz sözlerle belli kelimeleri,renkleri,sesleri yada rakamları empoze edilir. Daha sonra seyirci sahneye alındığında empoze(telkin) edilen şeyin ona işleyip işlemediğini vücut dilinden, yüzündeki küçük ifadelerden, mimiklerden algılayıp gerekirse biraz daha telkinde bulunulup düşünce uygulatılır. Seyirci tüm düşüncelerinin kendisine ait olduğunu düşünür fakat bu düşünceler mentalist kişinin düşünceleridir.

Kafa karıştıran ve parmak ısırtan bu olay, tam anlamıyla bir yeteneğin ürünüdür. Düşünceyi bir objeye veya bir insana empoze edebilmek ve onu yönetmek?... Hiç de kolay olmasa gerek..

Katıldığı bir yarışma programında tüm jürileri ve izleyicileri şoka sokan Emre Utinal, tam puan almasının yanı sıra, yurt dışından ülkelerin de ilgi odağı oldu.

Yurt dışı ülkelerinden davet alan Utinal, kendi ülkemde hedeflerime ulaşmadan çok özel gösterileri henüz bir başka yerde yapmayı düşünmüyorum şeklinde açıklama yaparak beğenisine beğeni katıp takdir topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Keşfettiği Yetenek Emre Utinal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement