Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü

Türkiye\'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin\'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen, geçtiğimiz şubat ayında iki ülke arasındaki enerji, ticaret, gümrük ve akademik işbirliğini artırmaya yönelik birtakım ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Önen, Çin'in önde gelen enerji şirketleriyle 17 görüşme gerçekleştirdi.

11.03.2018 10:20  Güncelleme: 10:27

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye-Çin arasındaki enerji, ticaret, gümrük ve akademik işbirliğini artırmaya yönelik birtakım ziyaretlerde bulundu. Büyükelçi Önen, ayrıca Çin yeni yılını yayımladığıbir video mesaj ile kutladı.

ÇİN'İN ÖNDE GELEN ENERJİ ŞİRKETLERİYLE GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRDİ

Büyükelçi A. Emin Önen, Pekin'de bulunan T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı heyeti ile birlikte Çin'in önde gelen enerji şirketleriyle 17 ayrı görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki enerji alanındaki işbirliğini artırmaya yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Büyükelçi Önen dünyada temiz enerjinin yaygınlaştırılmasını hedefleyen Küresel Enerji Bağlantısı Gelişimi ve İşbirliği örgütü GEIDCO'yu ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü

Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan ve Kazakistan'ın Pekin Büyükelçiliklerinin ortak girişimleriyle düzenlenen Kuşak ve Yol projesinin gerçekleşmesinde Trans-Hazar Doğu-Batı Ticareti ve Transit Koridorunun rolü konulu uluslararası konferansa katıldı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü

ÇİN SOSYAL BİLİMLER AKADEMİSİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Büyükelçi A. Emin Önen, Çin'in en kapsamlı akademik araştırma merkezi olan Çin Sosyal Bilimler Akademisi'ni (CASS) ziyaret edip Türkiye ve Çin arasında akademik işbirliği imkanların geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulundu.

ÇİN TİCARET BAKAN YARDIMCISI GAO YAN'I ZİYARET ETTİ

Büyükelçi A. Emin Önen Çin Ticaret Bakan Yardımcısı Gao Yan'ı ziyaret etti. Görüşmede iki ülke arasındaki ticaretin daha dengeli bir şekilde artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

BAKAN TÜFENKÇİ ile BİRLİKTE ÇİN GÜMRÜK BAKANI ile GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi A. Emin Önen, Pekin'de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ile birlikte Çin Gümrük Bakanı Yu Guangzhou ile Türkiye ve Çin arasındaki Gümrük alanında iş birliğinin artırılmasına ilişkin görüşme gerçekleştirdi.

ÇİN YENİ YILINI YAYIMLADIĞI VİDEO ile KUTLADI

Büyükelçi Abdulkadir Emin Önen, 10 Şubat'ta Çin yeni yılını bir video mesaj ile kutladı.

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Önen, Çin'in Önde Gelen Enerji Şirketleriyle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement