Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe Açıklaması

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan Parlamentosu'nun 1915 olayları ile ilgili kararına ilişkin, "Türkiye, Bulgaristan Parlamentosu'nun aldığı 24 Nisan kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

31.05.2015 15:03

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan Parlamentosu'nun 1915 olayları ile ilgili kararına ilişkin, "Türkiye, Bulgaristan Parlamentosu'nun aldığı 24 Nisan kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır" dedi.

Büyükelçi Gökçe, Bulgaristan Ulusal Televizyonu'na yaptığı açıklamada, Bulgaristan Parlamentosu'nun önemli bir siyasi mesaj verdiğini belirterek, kararda soykırım yerine toplu katliam ifadesinin kullanılmasının esas önem taşımadığına, bunun sadece semantik bir mesele olduğuna vurgu yaptı.

Gökçe, "Bulgaristan'ın yanı sıra Avusturya ve Bolivya parlamentoları konuyla ilgili bildiri çıkardı ancak sadece Bulgaristan bizim komşumuzdur" dedi.

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki sığınmacı akının karşı kurulan ve uzatılması süren tel örgü engeliyle ilgili kararının Bulgaristan'a ait olduğunu, Türkiye'ye siyasi bir mesaj verdiğini belirtti.

Gökçe, Bulgaristan'daki sığınmacı sayısının 10 binin altında olduğunu, yarısının Yunanistan üzerinden ülkeye girdiğini anımsatarak, "Tükiye'de 2 milyon sığınmacı var ve aramızdaki iş birliği olmasaydı Bulgaristan'daki sayısı çok daha fazla olurdu" diye konuştu.

Turizm sezonunun başlamak üzere olduğunu ifade eden Gökçe, Türkiye'nin 42 milyon turistle dünyanın altıncı en büyük destinasyonu olduğuna dikkati çekerek, "Bu yıl en az 1,5 milyon Bulgar turist Türkiye'yi ziyaret edecek" dedi.

Gökçe, 750 bin Türk vatandaşının da Bulgaristan'ı ziyaret edeceğini ifade ederek, iki ülke arasında çözümü ciddi sorun yaratan konuların bulunmadığını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Gökçe Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement