Türklerin Rumeli'ye Geçişi - Son Dakika
Yerel

Türklerin Rumeli'ye Geçişi

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 657. yıl dönümü ve Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'yı Anma Günü dolayısıyla, Çanakkale'nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde tören düzenlendi.

29.05.2011 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin 657. yıl dönümü ve Rumeli Fatihi Gazi Süleyman Paşa'yı Anma Günü dolayısıyla, Çanakkale'nin Gelibolu ve Lapseki ilçelerinde tören düzenlendi.

İlk tören, Lapseki'nin Çardak beldesinde yapıldı. Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Lapseki Kaymakamı Fahri Meral, 18. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferhat Özgen, CHP Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük, Lapseki Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Çardak Belediye Başkanı Basri Ulaş ve Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer, Gazi Yakup Bey'in mezarına çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu.

Törene katılanlar daha sonra, Çanakkale Mehteran Takımı'nın eşliğinde Çardak İskelesi'ne kadar yürüdü ve Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçiş temsili olarak canlandırıldı.

Gelibolu'ya bağlı Bolayır beldesinde devam eden törende, Gazi Süleyman Paşa türbesi ve Vatan Şairi Namık Kemal'in mezarına çelenk konuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Gelibolu Kaymakamı Namık Kemal Nazlı tarafından şeref defteri imzalandı.

Gazi Süleyman Paşa'nın biyografisinin okunduğu törende, Türklerin Anadolu'dan Rumeli'ye geçişinin tarihteki önemi anlatıldı.

Konuşmanın ardından, 2. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosu konser verdi, öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterisi sunuldu.

Törenler, katılımcılara "fetih pilavı" ikramının ardından sona erdi.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türklerin Rumeli'ye Geçişi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement