U20 Dünya Kupası Öncesi Basın Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Spor

U20 Dünya Kupası Öncesi Basın Toplantısı Yapıldı

U20 Dünya Kupası Öncesi Basın Toplantısı Yapıldı

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın organizasyon komitesi bugün basın toplantısı düzenledi.

19.06.2013 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de 21 Haziran-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın organizasyon komitesi bugün basın toplantısı düzenledi.

Ritz-Carlton Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Türkiye 2013 Organizasyon Komitesi Başkanı Jim Boyce, "Türkiye'de yaşanan olaylar, turnuvanın güvenliğini hiçbir şekilde etkilemeyecek" dedi.

Son 24 saattir İstanbul'da olduğunu ve hiçbir şekilde sorun yaşamadığını dile getiren Boyce, "Bence medya bazen bir sorunun en kötü taraflarını gösteriyor. Şüphesiz ki FIFA güvenlik kurulları her şeyi organize etti. Güvenlikten çok memnunuz. Bütün takımlar Türkiye'ye geldi ve hiçbir sorunla karşılaşmadı. Dünyaya Türkiye'den olumsuz bir mesaj göndermeyelim. Çünkü böyle bir şey söz konusu değil. Güvenlikte hiçbir sorun oluşmayacaktır. Mevcut güvenlik önlemleri FIFA'nın standartlarını uygun. Herhangi bir rahatsızlığımız yok" diye konuştu. Jim Boyce, bilet satışlarından memnun olduklarını dile getirerek, turnuvada favori takımın İspanya olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emre Alkin, bu turnuvayı Türkiye'de yapmak için çok çaba sarfettiklerini vurgulayarak, "Önemli bir organizasyona imza atacağız. Maçların oynanacağı bütün stadları modern hale getirdik. Turnuvayı 600 milyon kişi televizyonlarından izleyecek. Şu ana kadar 300 bin bilet satıldı. Maçlar başlar başlamaz bir bu kadar daha seyirci gelecek, buna eminim" şeklinde konuştu.

FIFA'nın güvenlik kriterlerine uyduklarını da ifade eden Alkin, "Türkiye'deki gerginlikten nasiplenmek isteyenler var. Bu yüzyılda bu tip olayları dünyanın her yerinde çok yaşayacağız. FIFA'nın güvenlik kriterleri çok yüksektir. Biz bu kriterlere çalışmaya aylar öncesinden başladık" ifadelerini kullandı.

Bu arada, 20 Yaş Altı Dünya Kupası da basın toplantısının yapılacağı salonda sergilendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor U20 Dünya Kupası Öncesi Basın Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement