Uganda Sanayi ve Ticaret Bakanı Kyambadde, Sincan Osb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Uganda Sanayi ve Ticaret Bakanı Kyambadde, Sincan Osb'yi Ziyaret Etti

Uganda Sanayi ve Ticaret Bakanı Amelia Kyambadde, Sincan OSB'yi ziyaret etti Sincan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kaya: "Uganda ekonomisi son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Bu olumlu gelişme sanayisi günden güne büyüyen Türkiye için önemli bir fırsattır. Türk işadamlarına yeni müttefikler edinmelerini ve dar alanda kısa paslaşmalar yerine büyük coğrafyada büyük oyuncular olmalarını öneriyorum”

18.09.2013 14:25

Türkiye ile Uganda arasındaki ticari ilişkilerin yasal çerçevesini oluşturan anlaşmaların hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunmak üzere Ankara'ya gelen Uganda Sanayi ve Ticaret Bakanı Amelia Kyambadde, Sincan Organize Sanayi Bölgesi'ni (OSB) ziyaret etti.

Sincan OSB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sincan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya'nın eşlik ettiği gezide Kyambadde, 34 milyonluk nüfusuyla küçük bir Afrika ülkesi olan Uganda'nın genç nüfusuyla canlı bir işgücü oluşturduğuna dikkati çekerek, yüzde 5,8'lik büyüme oranıyla büyüyen ilk 100 ülke arasına girdiklerini ifade etti.

Uganda ile Türkiye arasındaki ikili ticaret hacminin gelişmesi konusunda iyimser düşündüklerini vurgulayan Kyambadde, ülkesinde Türk yatırımcılara geniş bir piyasa bölgesi ve 500 milyon dolarlık yatırım alanı sunulduğunu belirtti.

Sincan OSB içerisinde bulunan iki fabrikayı gezerek incelemelerde bulunan Kyambadde, şunları kaydetti:

"Uganda yabancı yatırımlara kolaylıklar tanıyan, özel sektörü özellikle de KOBİ'leri teşviklerle destekleyen bir ülke. Kamu ve özel sektör ortaklığında enerji, madencilik ve altyapı çalışmalarına destek veriyor, yatırımlara destek verirken ticaret hacmi ve kapasitesinde kısıtlama gözetilmiyor. Türkiye, sanayileşme sürecinde dev adımlar attı. Bu adımları burada yerinde görmek şahsım ve ülkem adına oldukça büyük bir fırsat oldu. Burada edindiğim izlenimleri ülkemde uygulamak istiyorum."

Sincan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kaya da, iki ülke arasındaki ticaret hacmini geliştirmeye yönelik her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirterek, "34 milyon nüfusuyla Uganda, dev bir tüketim ülkesi olarak dikkat çekiyor. Bu ülkeye büyük yatırım ve ihracat yapılabilir kanaatindeyim. Uganda ekonomisi son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Bu olumlu gelişme sanayisi günden güne büyüyen Türkiye için önemli bir fırsattır. Türk işadamlarına yeni müttefikler edinmelerini ve dar alanda kısa paslaşmalar yerine büyük coğrafyada büyük oyuncular olmalarını öneriyorum" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uganda Sanayi ve Ticaret Bakanı Kyambadde, Sincan Osb'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement