Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'daki Gelişmeler

Parlamentonun kısmi seferberlik kararının ardından bugüne kadar 10 bin kişi orduya yazıldı.

24.03.2014 20:23

Ukrayna parlamentosu tarafından alınan "kısmi seferberlik" kararının ardından bir hafta içinde 10 bin kişinin orduya yazıldığı bildirildi.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu (MGSK)  Sekreteri Andrey Parubiy, yaptığı açıklamada, ülke parlamentonun kısmı seferberlik kararının ardından, bugüne kadar ülke silahlı kuvvetlerine 10 bin kişinin yazıldığını, ülke genelinde kısmi seferberliğin devam ettiğini bildirdi.

Parubiy, MGSK toplantısında, orduya seferber olanların öncelikli olarak maddi teminatının sağlanması konusunda karar alındığını da dile getirdi.

Parubiy, ayrıca Rusya'nın Ukrayna'nın belirli bölgelerinde "Rus baharı" adı alında provokasyon ve istikrarsızlık çıkarmaya yönelik eylem planını devam ettiğini dile getirerek olası saldırılara hazır olmak için ülkenin, (tek taraflı olarak Moldova'dan bağımsızlığını ilan eden) Transdnyester ile olan sınırları tarafında korumanın sıkılaştırılması gerektiğini vurguladı.

Ukrayna parlamentosu tarafından 17 Mart'ta alınan kararla ülke genelinde askerlik yapma zorunluğu olan ve yedek listede bulunanlar arasında ilan edilecek kısmi seferberliğin 45 gün boyunca devam etmesi öngörülürken, kısmi seferberlik çerçevesinde ülke silahlı kuvvetlerine ve yeni oluşturulan Milli Muhafız Birliği'ne yirmişer bin gönüllünün alınması planlanıyor.

Bakanlar Kurulu da daha önce savunma alanına 6,8 milyar grivna (yaklaşık 600 milyon dolar) ek ödeme ayrılmasını kararlaştırmıştı. - Kiev

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'daki Gelişmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement