Ukrayna'dan savaş uçağı tedariki için ilginç yöntem! Rus askerlerine 1 milyon dolarlık teklif - Son Dakika
3.Sayfa

Ukrayna'dan savaş uçağı tedariki için ilginç yöntem! Rus askerlerine 1 milyon dolarlık teklif

Rusya-Ukrayna savaşının 15. gününde Ukrayna'nın savunma sanayi firmalarının çatı yönetim kuruluşu UKROBORONPROM, hazırladığı video klip ile Rus askerlerine çağrıda bulundu. Çağrıda savaş uçağını teslim eden Rus askerlerine 1 milyon dolar, helikopter teslim edenler için ise 500 bin dolar para teklif etti.

10.03.2022 23:47  Güncelleme: 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Putin'in talimatıyla Rus ordusunun Ukrayna'ya girmesinin üzerinden 15 gün geçerken, çatışmalar ve bombardımanlar da bir yandan devam ediyor. Ukrayna tarafından zaman zaman Rus savaş uçaklarının düşürüldüğü bilgisi geçerken, paraşütle inen pilotların ise yerdeki vatandaşlarca kıskıvrak yakalandığı görüntüler sosyal medyada gündem oluyor.

UKRAYNA'NIN UÇAĞA İHTİYACI VAR

Rusya'nın Ukrayna karşısındaki hava ve kara araçlarındaki sayıca üstünlüğü ise Avrupa'dan gelen yardımlarla kapatılmaya çalışılıyor. Son olarak AB'den yapılan açıklamada yardım paketinin savaş uçaklarını da kapsayabileceğini ifade edilmişti.

RUS ASKERLERİNE ÇAĞRI

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna'nın savunma sanayi firmalarının çatı yönetim kuruluşu UKROBORONPROM, hazırladığı video klip ile Rus askerlerine çağrıda bulundu.

SAVAŞ UÇAĞINI GETİRENE 1 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Klipte, çalışır durumda olan savaş uçağını teslim eden Rus askerine 1 milyon dolar, helikopter teslim edene ise 500 bin dolar para ödülü verileceği duyuruldu. Söz konusu video klibin ardından Rus askerlerinin savaş uçaklarını ya da helikopterleri teslim edip etmeyeceği merak konusu oldu.

ALMANYA UÇAK GÖNDERMEYİ REDDETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ülkesinin Ukrayna'nın ekonomisinin dirençli olması için yıllardır mali yardım yaptığını söyledi. Ukrayna'ya insani yardımların yanında silah da verdiklerini anımsatan Scholz, "Somut olarak başka ne yapabileceğimizi iyi düşünmemiz lazım. Buna kesinlikle savaş uçakları dahil değil." ifadesini kullandı.

POLONYA UÇAK VERMEYE HAZIR ANCAK ABD İZİN VERMİYOR

Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, hükümetinin tüm MiG-29 jetlerini derhal ve ücretsiz olarak Ramstein hava üssüne yerleştirmeye ve onları Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin emrine vermeye hazır olduğunu söylemişti.

Pentagon sözcüsü John Kirby'nin MiG-29'ların Ukrayna'ya transferinin Rusya ile NATO arasında askeri bir krizin çıkma olasılığına neden olabileceğini belirtmesi ABD'nin bu çekincesinin en net ifadesi olarak değerlendiriliyor.

NATO da ABD ile aynı çekinceyi paylaşıyor. Ukrayna'ya savaş uçağı sağlamanın NATO'yu Rusya ile bir askeri çatışmaya sürükleme riskini barındırdığı belirtiliyor.

Ukrayna\'dan savaş uçağı tedariki için ilginç yöntem! Rus askerlerine 1 milyon dolarlık teklif
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ukrayna'dan savaş uçağı tedariki için ilginç yöntem! Rus askerlerine 1 milyon dolarlık teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ömer Faruk Kurt: adam herkesi parayla satin alabilecegini düsünüyor rabbim akil versin 1 0 Yanıtla

Advertisement