Ukrayna'nın Doğusundaki Ateşkes İhlalleri - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'nın Doğusundaki Ateşkes İhlalleri

KİEV (AA) – Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte Rusya yanlısı ayrılıkçıların 85 kez ateşkes ihlali yaptığı, çıkan çatışmalarda 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiği, 3'ünün de yaralandığı bildirildi.

22.06.2015 18:34

KİEV (AA) – Ukrayna'nın doğusunda son 24 saatte Rusya yanlısı ayrılıkçıların 85 kez ateşkes ihlali yaptığı, çıkan çatışmalarda 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiği, 3'ünün de yaralandığı bildirildi.

Devlet Başkanlığı İdaresi'nin Terörle Mücadele Operasyonu sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların son 24 saatte 85 kez ateşkes ihlali yaptığını belirterek, ayrılıkçıların bu saldırılarda Minsk mutabakatınca yasaklanan ağır silahları da kullandığını dile getirdi. Doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların düzenlediği saldırılarda 2 Ukrayna askerinin yaşamını yitirdiğini kaydeden Lisenko, 3 askerin de yaralandığını belirtti.

Lisenko, ayrıca halen ayrılıkçıların elinde 270 Ukraynalının rehine olarak bulunduğunu ifade ederek, bunun yaklaşık 70'ini sivillerin oluşturduğunu dile getirdi.

Hafta sonu patlatılan Luhansk'in Troitskoe kasabasını diğer bölgelerle bağlayan yol üzerindeki köprünün tamir edilmesine yönelik yönelik çalışmaların sürdüğünü söyleyen Lisenko, söz konusu köprünün hasar görmesi sonucu cephe hattında bulunan kasabaya ulaşımın engellendiğini sözlerine ekledi.

Luhansk İl Valiliği yetkilileri de, söz konusu köprünün Troitskoe kasabasına giden yolun engellenmesi amacıyla ayrılıkçılar tarafından patlatıldığını ileri sürerken, bunun bir terör saldırısı olduğunu ve bu saldırının cephe hattında konuşlanan ordu birliklerini zayıf düşürmek amacıyla yapıldığını kaydetti.

Doğudaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna hükümeti arasında 12 Şubat'ta Minsk'te ateşkes anlaşması imzalamasına rağmen bölgede çatışmalar devam ederken, taraflar da söz konusu ihlallerde birbirlerini suçluyor. Son dönemde doğudaki gerginlik yeniden tırmanırken, bunun üzerine çatışan taraflar ve bölgedeki siviller arasında can kayıpları da arttı. Son olarak 16 Haziran'da Ukrayna-Rusya-AGİT Üçlü Temas Grubu'nun Minsk'te ayrılıkçıların temsilcileriyle yaptığı görüşmeden, doğuda ateşkesin sağlanmasına ilişkin somut sonuç alınamadı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'nın Doğusundaki Ateşkes İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozgur turkeli: Bilmeyen zannedecekki; melek ukraynalı askerlerle şeytan ayrılıkçılar savaşıyor !! Sorsanıza o sivil 70 kişi kimmiş ve orada ne arıyorlarmış? O zaman size gazeteci derim işte !! 0 0 Yanıtla

Advertisement