Ülkü Ocakları'ndan Hocalı Katliamı Tepkisi - Son Dakika
Yerel

Ülkü Ocakları'ndan Hocalı Katliamı Tepkisi

Ülkü Ocakları\'ndan Hocalı Katliamı Tepkisi

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, 26 Şubat 1992'de Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında Ermeni canilerin katlettiği 613 soydaşı anmak ve katliama tepki göstermek için eylem düzenledi.

26.02.2013 19:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Samsun İl Başkanlığı, 26 Şubat 1992'de Dağlık Karabağ'ın Hocalı kasabasında Ermeni canilerin katlettiği 613 soydaşı anmak ve katliama tepki göstermek için eylem düzenledi.

Süleymaniye Geçidi'nde toplanan ülkücüler Hocalı Katliamı'na tepki gösterdiler. Eyleme MHP Samsun İl Başkanı Şaban Kılıç, sendikacılar ve ülkücüler katıldı. Ülkücüler, Azerbaycan Bayrağı açarak, "Katil Ermeni Karabağ'dan defol", "Samsun uyuma Karabağ'a sahip çık", "Karabağ Türk'tür Türk kalacak" diye slogan attılar. Samsun Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Batuhan Örs yaptığı basın açıklamasında Ermeni katliamına tepki gösterdi. Başkan Örs, "Hocalı'da bine yakın soydaşımız Rus destekli Ermeni ordusu tarafından katledilmiştir. Terk suçları Türk olmak olan soydaşlarımızın derileri yüzülmüş, gözleri oyulmuş, kafaları koparılmış ve uzuvları kesilmiştir. Diri diri yakılmışlardır. Her haliyle bir soykırım olan bu vahşet tablosunda hamile kadınlar, yaşlılar ve çocuklar da nasibini almıştır. Bugün Azerbaycan topraklarının 5'te 1'i Ermeni işgali altında bulunmaktadır. Bizler, Türk milliyetçileri ve ülkücüler olarak bu insanlık dramının soykırım olarak tanınmasını ve Karabağ'ın tekrar Azerbaycan Cumhuriyeti yönetimine geçmesini için gerekli diplomatik adımların atılmasını talep ediyoruz" dedi.

MHP İl Başkanı Şaban Kılıç da mikrofonla "Çırpınırdı Karadeniz" türküsünü söyledi. Eyleme katılanlar Kılıç'a eşlik ettiler. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ülkü Ocakları'ndan Hocalı Katliamı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement