Uludağ'da Mahsur Kalan 3 Dağcıyı Jandarma Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Mahsur Kalan 3 Dağcıyı Jandarma Kurtardı

Uludağ\'da Mahsur Kalan 3 Dağcıyı Jandarma Kurtardı

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu tarafından organize edilen 'Ata'ya Bağlılık Uludağ Zirve Tırmanışı'na katılan ve kamp süresini uzatan 3 dağcı, kötü hava koşulları yüzünden Uludağ'da mahsur kaldı.

15.02.2012 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Dağcılık ve Doğa Sporları Topluluğu tarafından organize edilen 'Ata'ya Bağlılık Uludağ Zirve Tırmanışı'na katılan ve kamp süresini uzatan 3 dağcı, kötü hava koşulları yüzünden Uludağ'da mahsur kaldı. Jandarma ekipleri, görüş mesafesinin 5 metrenin altına düştüğü zirvede ulaştığı 3 dağcıyı kurtarıp, Oteller Bölgesi'ne getirdi.

Türkiye ve Bursa'nın en çok ilgi gören dağcılık faaliyeti haline gelen ve bu yıl 9- 12 Şubat tarihleri arasında kamplı olarak düzenlenen 'Ata'ya Bağlılık Uludağ Zirve Tırmanışı'nın 7'ncisi gerçekleştirildi. Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 9 Şubat Cuma günü toplanan öğrenciler, cumartesi sabahı Uludağ İkinci Oteller Bölgesi'ne hareket etti. Buraya ulaştıktan sonra da iki saatlik yürüyüşle Wolfram Madeni Bölgesi'ne giden ve orada kamp kuran dağcılar, ertesi sabah da saat 05.00'te zirve tırmanışına geçti. Hava koşulları zirve denemesine elverişli olduğu için tırmanış 7 saatte tamamlandı. 12 Şubat Pazar günü geri dönüp kampı toplayan ekipler, İkinci Oteller Bölgesi'nden otobüslerle Bursa'ya döndü.

240 yakın dağcının buluştuğu etkinlik sonrası Kocaeli'den gelen ve beden eğitimi bölümü öğrencisi olan Hüseyin Uka, İbrahim Özsoy ve Gül Kibar Mutlu, kamp süresini uzatarak 2 gün daha zirvede kaldı. Bugün yiyecekleri tükenmeye başlayan ve yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle iki kez iniş denemesinde bulunan ekip, bunu başaramayınca jandarma ekiplerinden telefonla yardım istedi. Görüş mesafesinin 5 metrenin altına düştüğü zirveden 3 kişiye ulaşan ekip, öğrencileri alarak Oteller Bölgesi'ne getirdi.

Sağlık durumları iyi olan öğrenciler, hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle mahsur kaldıklarını ve bu yüzden jandarmadan yardım istediklerini belirterek, sıfırın altında 12 derece ısıda kendilerini kurtaran jandarma ekiplerine teşekkür etti.

ZİRVEDE SİS KABUSU

Öte yandan sis ve tipi nedeniyle Uludağ Oteller Bölgesi'nde bugün kabus dolu saatler yaşandı. Kayak yaparken pistlerden çıkarak kaybolan 5 kişi jandarma tarafından bulunarak Oteller Bölgesi'ne getirildi. Yine süs yüzünden kayak pistlerinde meydana gelen kazalarda 14 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılara zirvede bulunan 112 Acil Servis ekiplerince müdahale edildi.

BC,FK(FK/SS) - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Mahsur Kalan 3 Dağcıyı Jandarma Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement