Uluslararası Mizah Festivalinde Kahkahalar Dünyaya Yayıldı! - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Mizah Festivalinde Kahkahalar Dünyaya Yayıldı!

Uluslararası Mizah Festivalinde Kahkahalar Dünyaya Yayıldı!

12–15 Mayıs 2011 tarihleri arasında ilk kez gerçekleşen Uluslararası Mizah Festivali; 15 Mayıs 2011, Pazar akşamı Büyük Ev Ablukada grubunun konser verdiği kapanış partisiyle sona erdi!

17.05.2011 13:35  Güncelleme: 13:38

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi'nin destekleriyle, Hayalgücü Organizasyon tarafından düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali; dört gün boyunca İstanbullulara karnaval, "stand-up"lar, tiyatrolar, yarışmalar, sohbetler, atölyeler, komedi şarkıları gecesi ve karikatür sergileriyle dopdolu bir program sundu.

İstanbul; müzik, tiyatro ve film festivallerinin ardından, Uluslararası Mizah Festivali ile yepyeni, içerik ve boyut açısından benzeri görülmemiş bir festivalle tanıştı. "Gülmek gerginlikleri alır, uzaklıkları azaltır, haşarıdır, zekâ göstergesidir, çocuksudur" düşüncesiyle yola çıkan Uluslararası Mizah Festivali; Beyoğlu'nda yaklaşık 30 mekânı ve açık hava etkinliklerini kullanarak renkli bir program sundu.

Sanatseverler, açılışı rengarenk Karnaval Yürüyüşü ile gerçekleşen festival kapsamında; geleneksel mizah sanatlarından Seyirlik Oyun, Meddah, Ortaoyunu, Karagöz gibi gösterilerin yanı sıra, kabare, doğaçlama tiyatro, vodvil (hafif güldürü), "stand-up", pandomim, karikatür gibi sanatları içeren etkinliklerle çeşitli sohbet, sergi ve atölyeleri takip etme imkânı buldular.

6 yabancı mizahçının eserleri, gösterileri ve söyleşileriyle konuk olduğu Uluslararası Mizah Festivali'nin programında yer alan birbirinden renkli birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Tomtom Sokak ve Erol Dernek Sokak ise; İstanbullulara 4 gün boyunca cıvıl cıvıl bir şenlik havası yaşattı.

Bir farklılığa da imza atarak, 4 önemli etkinliğini, video prodüksiyon hizmeti ve internet yayıncılığı yapan online televizyon kanalı Ajanda TV'den canlı olarak mizah severlerle paylaşan Uluslararası Mizah Festivali; aralarında "Leman Dergisi Kapakları" ve "Penguen Dergisi Posterleri" sergilerinin de bulunduğu birçok sergiyi de sanatseverlere sundu. Oğuz Aral'ın son kimliğinde yazan doğum günü olan 15 Mayıs tarihinde açılan "Gerekli Taramalar – Ailesine Kalanların İzinden Oğuz Aral" sergisi ise; 31 Mayıs 2011 tarihine dek Tophane-i Amire Tek Kubbe Binası'nda ziyarete açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Mizah Festivalinde Kahkahalar Dünyaya Yayıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement