Umke Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika
Yerel

Umke Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Umke Tatbikatı Gerçeği Aratmadı

Adıyaman UMKE ekipleri tarafından düzenlenen arama, kurtarma ve sağlık müdahalesi tatbikatı gerçeği aratmadı.

12.09.2015 19:08

Adıyaman UMKE ekipleri tarafından düzenlenen arama, kurtarma ve sağlık müdahalesi tatbikatı gerçeği aratmadı.

Bir haftalık teorik ve uygulama eğitiminin ardından Adıyaman Karadağ Seyir Tepesi'nde tatbikat gerçekleştirildi. Dört günlük teorik, üç günlük pratik eğitimin ardından gerçekleştirilen tatbikata UMKE ekiplerinin yanı sıra AFAD ekipleri, 112 sağlık ekipleri, Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de katıldı.

Tatbikatı Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, kurum ve kuruluş temsilcileri izledi.

Tatbikat gereği, yüksekte bulunan bir yaralıyı kurtarma, kazan dairesi patlayan ve çöken bina enkazından yaralıların kurtarılması ve müdahalesi, kazada yaralıya müdahale ve kurtarılması gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, UMKE'nin Sağlık bakanlığı tarafından 2004 yılında kurulduğunu ve Adıyaman'da da kurulum çalışmalarının 2005 yılında başladığını belirterek, "Gönüllülük esasına göre çalışan bir hizmet birimidir. Sağlık kökenli olan bu ekipte, hekim, hemşire, sağlık memuru, ATT gibi değişik alanlarda görev yapan sağlık personeli bulunuyor. 1 haftalık eğitimlerin ardından tatbikat yapıldı. Sağlık Müdürlüğünün yanı sıra, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri de görev aldılar. Amacımız ulusal ve uluslar arası doğal afetlerde profesyonel ekiplerce müdahale etme adına Adıyaman ekibi olarak görev almaktır. Van'da meydana gelen depremde aktif görev aldılar. Ekiplerimizi zinde tutmak için yıl içerisinde periyodik aralıklarla tatbikatlar ve temel modül eğitimler veriliyoruz" dedi.

UMKE İl Sorumlusu Filiz Aslan ise, 43 personele bir haftalık eğitim verdiklerini belirterek, "Amacımız afette çalışacak sağlık personeli yetiştirmektir. 43 personelimize bu eğitimi verdik. Araç içi kurtarma, enkaz altı kurtarma, yüksekten iple kurtarma, doğada hatta kalma, doğada yol bulma, afette haberleşme eğitimlerinin yer aldığı 3 günlük eğitim programı vardı. Onun öncesinde de 4 günlük teorik dersi verildi. Bugünde bunun tatbikatını gerçekleştirdik" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Umke Tatbikatı Gerçeği Aratmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement