Ümraniyespor, Şampiyonluğa Kilitlendi - Son Dakika
Spor

Ümraniyespor, Şampiyonluğa Kilitlendi

Ümraniyespor, Şampiyonluğa Kilitlendi

TFF 1. Lig'de 19. haftanın ardından liderliğini koruyan Ümraniyespor'un başkanı Recep Yoğurtçu, sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemek istediklerini söyledi.

01.02.2018 11:30

Yoğurtçu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon TFF 1. Lig'i  8. sırada tamamladıklarını ifade ederek, bu yıl Süper Lig'e çıkmaya hazır  olduklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye  Başkanı olduğu dönemde çöp dolu alanı rehabilite ederek spor tesisine çevirdiğini  ve bunun Ümraniyespor'un başlangıcı olduğunu anlatan Recep Yoğurtçu, şunları  aktardı:
"Göreve geldiğimizden itibaren farklı bir strateji ortaya koyduk. Bu  stratejiler neticesinde önce Süper Amatör, sonra Bölgesel Amatör Lig'den çıkmayı  başardık. 3. Lig'de hedefimiz orada 5-6 sezon kalarak kurumsallaşmayı sağlamak,  daha sonra önümüze bakarak yeni stratejiler kurmaktı. Üçüncü senemizde şampiyon  olarak 2. Lig'e yükseldik. Bu, Ümraniyespor tarihinde bir ilkti. Orada da  hedefimiz kalıcı olmak ve düşmemekti ama çıktığımız ilk sene play-off oynadık.  Bunun üzerine çıta yükseldi ve 2. senemizde şampiyon olarak 1. Lig'e çıktık. Aynı  stratejimizi sürdürüyoruz. Önümüzde şampiyonluk var. Süper Lig, inşallah yeni bir  takımla karşılaşacak"
" Hasan Can'ın çok büyük emeği var"
Recep Yoğurtçu, kulübün, Ümraniye Belediyesinden çok ciddi bir destek  aldığını ifade etti.
Tesisleşmeyi, Süper Lig'e çıkma hedefleriyle birlikte sürdürdüklerini  vurgulayan Yoğurtçu, "Tesislerimizi Süper Lig ayarına getirmek zorundayız. Kulüp  binamız, kamp merkezimiz, kale arkası tribünümüz bitti. İhale aşamasındayız. 10  bin kişilik bir stadımız olacak. Onun yanında altyapı tesisimiz ve antrenman  sahalarımız var. Ümraniyespor Süper Lig'e çıktığı zaman onlar da biraz hızlı  işleyecektir." diye konuştu.
Recep Yoğurtçu, Ümraniyespor'un, belediye başkanı Hasan Can'ın  döneminde amatörden başlayarak yükseldiğini belirterek, şunları kaydetti:
"Başkanımız Hasan Can'ın çok büyük emeği var. Onun döneminde amatörden  başlayıp TFF 1. Lig'e kadar çıktık. Hem tesisleşme noktasında hem de kulübe maddi  manevi destek konusunda sonuna kadar arkamızda duruyor. Bize başkanlıktan ziyade  ağabeylik yapıyor. Fikir birliğimiz, yol arkadaşlığımız var. Belediye başkanımızı  sadece onursal başkan olarak göremiyoruz çünkü Ümraniyespor, tarihinde böyle bir  başarıyı onunla, onun desteğiyle yaşıyor. Ümraniyeli de bunu görüyor, farkında.  Recep Tayyip Erdoğan ile başladı, akabinde bu başarılar belediye başkanımız Hasan  Can tarafından devam etti."
"Bütçemize göre hareket ediyoruz"
Başkan Yoğurtçu, kulübün bütçesinin yüzde 30'unun altına göre hareket  etmeyi ilke edindiklerini dile getirdi. Türkiye'deki birçok kulübe giderek araştırma yaptığını söyleyen  Yoğurtçu, şöyle konuştu:
"Yönetime, rutini yönetmek için değil, farkındalık oluşturmak için  geldik. Ben, arkadaşlarıma kulüplerin yapmadığını yapacağız dedim ve hakikaten  yaptık. Bütçemize göre hareket edeceğiz dedik, bütçemizin yüzde otuzunun altına  göre hareket ediyoruz. Bu sezona, geçen yıldan 1 milyon lira devrederek girdik.  Borçsuz olmak çok önemli bir şey. Bütçemizi oluşturuyoruz, o bütçeye göre  transferler yapıyoruz. Mevcut bütçemizin yüzde otuzunun altına göre hareket  ediyoruz. İlkelerimizden hiç taviz vermiyoruz. İster şampiyonluğa ister küme  düşmemeye oynayalım, kesinlikle taviz vermeden devam ettiğimiz için bu başarıyı  da yakalıyoruz."
"Kalıcı bir takım olmak için çalışacağız"
Süper Lig'e çıkmanın kendileri için yeterli olamayacağını vurgulayan  Yoğurtçu, "Elbette çıkmak önemli bir başarı ama önemli olan o şampiyonlukları  taçlandırmak. Sadece kalıcı olmak bile yetmiyor. Kalacağım dedikten 5 sene sonra  100-200 milyon borç yapıyorsanız bana göre o kalıcı olmak değil. Ekonomik  boyutuyla o ligin kalıcı takımı olmak gerekiyor. İnşallah tüm Türkiye görecek, bu  sene şampiyon olursak yine borçsuz bir şekilde kalıcı bir takım olmak için  çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Başkan Yoğurtçu, kulüp ile oyuncuların aynı hedefe koştuğunu ve bu  sebeple bir aile ortamının oluştuğunu da aktardı.
Futbolcularına, takımı bir üst lige çıkarma başarısını gösteren  oyuncularla yola devam etme politikasını sürdürecekleri sözünü verdiklerini  belirten Yoğurtçu, "Verdiğim sözün her zaman arkasında oldum. Hangi takımla  şampiyon oluyorsak, o futbolcuları barındırarak, sadece eksik noktalarımızı  takviye ederek yolumuza devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Skorer

Son Dakika Spor Ümraniyespor, Şampiyonluğa Kilitlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement