Üniversite Öğrencileri Karadeniz'i Keşfediyor - Son Dakika
Güncel

Üniversite Öğrencileri Karadeniz'i Keşfediyor

Düzce Üniversitesi Su Altı Topluluğu (DÜSAT) öğrencileri Karadeniz'de dalış eğitimi alıyor.

08.10.2018 18:16

Düzce Üniversitesi Su Altı Topluluğu (DÜSAT) öğrencileri Karadeniz'de dalış eğitimi alıyor.

Akçakoca Kale Plajı'nda DÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Bilir yönetiminde yapılan eğitimlerde, üniversite öğrencileri Karadeniz'in altına inerek gözlemleme yapma fırsatı buluyor.

DÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ahmet Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenciler ile birlikte dalgıç eğitimine başladığını söyledi.

Akçakoca'nın dalgıçlar için bölgenin en güzel denizine sahip olduğunu aktaran Bilir, şöyle konuştu:

"Eğitimlerimizin neticesinde yaklaşık 12 öğrencimiz, dalış bir yıldız brövesini almaya hak kazandı. Akçakoca'mızın turizm potansiyelini Karadeniz'in zenginlikleri ile ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun için de buradaki dalışlarımıza önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğiz. Böylesi özel bir denizde ve Ceneviz kalesinde dalışlarımıza devam edeceğiz."

Bilir, öğrencilerin Kale Plajı'nı çok sevdiğini belirterek, "Burası dalış sevenler için çok güzel bir yer. Burada dalış yapmak büyük bir keyif olsa gerek. Ümidimiz daha fazla yayılmasını sağlamak ve dalış severleri Akçakoca'ya çekmektir." şeklinde konuştu.

Dalış yaparken olumsuzluklara fırsat vermemek için tüm ekipmanların bulunduğunu ifade eden Bilir, şunları kaydetti:

"İşimizde herhangi bir tehdit bulunmamakta. Burada modern dalış tekniklerini uygun bir şekilde profesyonel dalış eğitimi verilmekte. Buradaki sezon kapanmadan güvenli bir şekilde yapıyoruz. Akçakoca güzel bir turizm potansiyeli barındırıyor. Sadece karadaki kültürel değerler değil, kumuyla, deniziyle değil, su altındaki güzellikleriyle bizim için bir şans. Bizim özellikle Akçakoca'yı seçmemizin sebeplerinden bir tanesi de böyle güzel bir denize ve plajlara sahip olmasının yanında su altının son derece canlı olmasıdır." ifadelerinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversite Öğrencileri Karadeniz'i Keşfediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement