Üniversiteli Gençler Madde Bağımlılığına 'Hayır' Dedi - Son Dakika
Yerel

Üniversiteli Gençler Madde Bağımlılığına 'Hayır' Dedi

Üniversiteli Gençler Madde Bağımlılığına \'Hayır\' Dedi

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 'Madde Kullanımına Hayır' Basketbol Turnuvası sona erdi.'Madde Bağımlısı Değil Spor Bağımlısı Olalım' sloganı...

29.02.2012 11:03

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 'Madde Kullanımına Hayır' Basketbol Turnuvası sona erdi.

'Madde Bağımlısı Değil Spor Bağımlısı Olalım' sloganı ile MEÜ Çiftlikköy Kampusu'nda KOM Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği tarafından düzenlenen etkinlikle, KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Yenigün Projesi kapsamında MEÜ öğrencilerini madde kullanımının zararları konusunda bilinçlendirmek, toplum bilinci ve kamuoyu oluşturmanın amaçlandığı belirtildi. MEÜ Madde Bağımlılığı ile Mücadele Topluluğu koordinesinde gerçekleştirilen ve bir hafta süren turnuvaya MEÜ Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu, Turizm Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Teknik Bilimler Yüksekokulu ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerinin oluşturduğu basketbol takımları katıldı.

Turnuvanın final karşılaşmasında Mühendislik Fakültesi ile Eczacılık Fakültesi takımları karşı karşıya geldi. Oldukça keyifli geçen karşılaşmayı, rakibini 80-50 yenen Mühendislik Fakültesi kazandı. Turnuva sonunda Mühendislik Fakültesi birinci, Eczacılık Fakültesi ikinci ve Turizm Otelcilik Yüksekokulu ise üçüncü oldu.

MEÜ öğrencilerinin de büyük ilgi gösterdiği final maçı sonrası düzenlenen törende, turnuvada ilk üçe giren takımlara madalya ve ödülleri verildi. Törende konuşan Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Anadolu Atayün, turnuvaya katılan takımlara teşekkür etti. Polis olarak uyuşturucuya karşı yapmış oldukları operasyonel faaliyetlerin yanı sıra uyuşturucu şebekelerinin hedef kitle olarak seçtiği gençleri uzak tutmak için çeşitli aktiviteler düzenlediklerini dile getiren Atayün, bu etkinliklerden birinin de MEÜ bünyesinde 8 fakültenin katıldığı basketbol turnuvası olduğunu ifade ederek, "Burada gençlerimiz bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar, yeni ortamlarla karşılaşıyorlar. Gençlerimize uyuşturucu maddelerin zararları hakkında bilgiler veriyoruz. Dışarıda uyuşturucu madde satan biri ile karşı karşıya geldiklerinde 'hayır' demesini öğretebilmek en büyük gayemizdir. Gençlerimizde bu bilinci oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

KOM Şube Müdürü Ahmet Oruç ise, buradaki amaçlarının, üniversite gençliğinin madde kullanımı ve bağımlılığı konusunda farkındalığı arttırmak olduğunu dile getirerek, "Bizim asıl görevimiz her ne kadar uyuşturucu satıcılarına yönelik yakalama da olsa, bunun yanı sıra eğitsel ve görsel faaliyetlere de ağırlık veriyoruz. Mersin halkı ve üniversite gençlerimiz rahat olsun, muhakkak aralarında kötü niyetli kişiler olabilir, ancak biz bu tür etkinlikler ve sokaktaki faaliyetlerimizle bu tür kişilerin öğrencilerimizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Bu arada turnuvanın, Emniyet Müdürlüğü ile Mersin Üniversitesi arasında gerçekleştirilen ilk etkinlik olma özelliği taşıdığı da belirtildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversiteli Gençler Madde Bağımlılığına 'Hayır' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement