Üniversitelilerden Sokak Kedilerine Sıcak Yuva - Son Dakika
Güncel

Üniversitelilerden Sokak Kedilerine Sıcak Yuva

Üniversitelilerden Sokak Kedilerine Sıcak Yuva

Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan Tasarım Kulübüne üye öğrenciler, ürettikleri "kedi evleri"ni kampüsün tenha yerlerine yerleştirerek sokak kedilerini sıcak yuvaya kavuşturuyor Öğretim görevlisi Toksoy: "Çevreye duyarlılığımızı, hayvan sevgimizi öğrencilerimize ve çevremize hissettirmek amacıyla.

03.02.2014 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İBRAHİM ÖZDEMİR - Gümüşhane Üniversitesi bünyesinde kurulan Tasarım Kulübüne üye öğrenciler, ürettikleri "kedi evleri"ni kampüsün tenha yerlerine yerleştirerek sokak kedilerine sıcak yuva sunuyor.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Grafik ve Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi ve proje danışmanı Serkan Toksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl mayıs ayında öğrenciler tarafından kurulan Tasarım Kulübünün, çeşitli projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bu projelerden birinin, sokak kedileri için hazırladıkları Kedi Evi Projesi olduğunu ifade eden Toksoy, "Çevreye duyarlılığımızı, hayvan sevgimizi öğrencilerimize ve çevremize hissettirmek amacıyla Kedi Evi Projemizi hayata geçirdik. Bir hafta içinde çalışmamızı yaptık ve kedi evlerimizi oluşturduk. Şimdilik 8 kedi evi yapıldı. Bunları üniversitemiz kampüsünün tenha yerlerine yerleştirdik" diye konuştu.

Kedi evlerinin öğrencilerin marketlerden topladığı karton kutulardan hazırlandığını anlatan Toksoy, "Bu karton kutuların dışı, yalıtım için straforla çevrildi. Bizim için basit ama kediler için sağlıklı ve sıcak bir yuva oluşturmuş olduk" dedi.

Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencisi, aynı zamanda Tasarım Kulübü Başkanı Ahmet Tetik ise "Dışarıya çıktığımızda soğuktan etkilenince sokaktaki kediler aklımıza geldi ve kulüp üyesi 120 arkadaşımla 8 kedi evi ürettik. Kedi evinin maliyetini 11 lira 50 kuruş olarak hesapladık. Maddi olarak akademisyenlerimizden destek aldık. Kullandığımız malzemelerle yalıtımı sağladığımızdan dolayı kedilerimize sıcak bir yuva oluşturmuş olduk. Ürettiğimiz kedi evlerinin, Gümüşhane'nin ağır kış şartlarında sokaktaki kediler için faydalı olacağını düşünüyoruz. Malzeme temin ettiğimiz sürece kedi evi üretimini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Makine Mühendisliği Fakültesi öğrencisi ve kulüp üyesi Serap Akman da "Bizler nasıl sokakta kalamıyorsak, kedilerin de sokakta kalmaması, üşümemesi için kedi evleri üretiyoruz" ifadesini kullandı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversitelilerden Sokak Kedilerine Sıcak Yuva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement