Ünlü Alman Aşcıdan Çocuklara Sağlıklı Beslenme Önerileri - Son Dakika
Güncel

Ünlü Alman Aşcıdan Çocuklara Sağlıklı Beslenme Önerileri

Ünlü Alman Aşcıdan Çocuklara Sağlıklı Beslenme Önerileri

Almanya'nın Ünlü Aşcılarından Thomas Bühner, Çocuklar Arasındaki Uyumun Sağlanmasının Hedeflendiği Bad Nauheim'da "kiks Up"(haydi Çocuklar) Adı Altında Bir Projeye Destek Vermek Amacıyla "çocuklarımıza Sağlıklı Beslenmesi" Sloganıyla Tv Çekiminin Yapıldığı Yemek Şovuna Katıldı. Etkinliğin Tüm Geliri Projeye Bağışlanacak.

06.09.2010 12:44

Almanya'nın ünlü aşcılarından Thomas Bühner, çocuklar arasındaki uyumun sağlanmasının hedeflendiği Bad Nauheim'da "Kiks up"(Haydi Çocuklar) adı altında bir projeye destek vermek amacıyla "Çocuklarımıza sağlıklı beslenmesi" sloganıyla TV çekiminin yapıldığı yemek şovuna katıldı. Etkinliğin tüm geliri projeye bağışlanacak.

Almanya 'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Bad Nauheim kentinde yaşayan çoçukların birbirleriyle kaynaşıp uyum sağlaması amacıyla "Kiks up"(Haydi Çocuklar" adı altında 6 yıl önce başlatılan projeye bir destekte Almanya'nın ünlü aşçılarından Thomas Bühner'den geldi. 2006 yılında Almanya'nın en iyi aşçısı ödülünü kazanan Bührer, 'Haydi Çocuklar' projesi için "Çocuklarımıza sağlıklı beslenmesi" sloganıyla TV çekiminin yapıldığı Bad Nauheim'daki yemek şovuna katıldı. Üç yardımcısıyla birlikte çocukların sağlık beslenmesi için sahneye yapılan özel mutfakta yemekler pişiren Bührer "Geleceğimizi teşkil edecek çocuklarımızın yanlış beslenmelerine dikkat çekmek istedik. Bu yolda biraz katkım olursa beni mutlu eder. Projeye maddi ve manevi destek vereceğim" dedi.

TÜRK ÇOCUKLARI FAZLA KİLOLU

Kicks Up projesinin isim babası ve organizatörü Bad Nauheim Pitzer Süd Park Kliniği şefi Bernd Wüsten, "Projeden elde ettiğimiz gelirler ve sponsorların desteğiyle kent ve çevresindeki oyun ve futbol sahalarına düzen verilerek, çocukların daha rahat ve uzman refakatcılar eşliğinde oynamaları sağlanıyor" diye konuştu. Bad Nauheim'in Almanya genelindeki 500'ü aşkın "Kicks Up "projesinin çok başarılı olan ve aynı zamanda ödül alan 10 projeden birisini olduğunu söyleyen Prof. Wüsten," Kentte çok sayıda Türk çocuğuda yaşıyor. Türk çocuklarının iyi beslenip hareket etmedikleri için daha kilo fazlalığı var. Bunların önleminide almak için Yemek şovu düzenledik. Türk çocuklarının ebeveynlerinede ulaşark sağlıklı beslenmelerini önereceğiz" dedi.

ORTAK ÇALIŞMA

Almanya Gıda, Tarım ve Tüketicilerden Sorumlu Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen etkinlikteki panelde ayrıca Almanya'nın ünlü TV sunucuları Udo von Bergen, Katerina Wagner, Belediye Başkanı Yardımcısı Armin Heuser, Almut Feller ve Sigrid Brockmann'da katlıdı. Udo von Bergen ve Bad Nauheim Spor Kliniği Şefi Günter Wagner'in yönettiği panelde," Projenin başarılı olması için tüm güçlerin birleştirilmesi gerekiyor. Kentimizde bütün çocukların sağlıklı, uyuşturucudan arınmış ve şeddet yanlısı olmayan çocuklar olması için çaba göstermeliyiz" açıklaması yapıldı.

İsa Deveçeken/ BAD NAUHEİM -DHA

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Alman Aşcıdan Çocuklara Sağlıklı Beslenme Önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement