Ünye'de Geri Dönüşüm Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Ünye'de Geri Dönüşüm Uygulaması

Ünye Belediyesi, bir yıl önce başlattığı evde geri dönüşüm projesinden olumlu sonuçlar alıyor.

17.01.2018 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediyesi, bir yıl önce başlattığı evde geri dönüşüm projesinden olumlu sonuçlar alıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ocak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce başlattıkları evde geri dönüşüm projesi ile ekonomiye ciddi girdiler sağlandığını söyledi.

Asıl geri dönüşümün evlerde evden ayrıştırmayla olması gerektiğini belirten Ocak, "Geri dönüşümle ilgili ilçemizde önce bir bilinçlendirme çalışması yaptık. Mahallelerde, okullarda, sitelerde eğitimler düzenlendi. Geri dönüşüm firması ile beraber el ilanları ve broşürleri dağıttık. Site yöneticileri ve site görevlileriyle toplantılar yaptık." diye konuştu.

Ocak, projeyi öncelikli olarak pilot bölgede uyguladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"İlçemizin Atatürk Mahallesi'nde bazı siteleri pilot bölge seçtik. Yaklaşık bir yıldır evden ayrıştırma dediğimiz uygulamayı yapıyoruz. Evlere poşetler dağıtıp, evdeki kağıt, plastik ve camları evsel atıklara karıştırmadan ayrı poşetlere koyuyorlar. Bunu da oradaki site görevlileriyle alıp bu bölgelere yerleştirilen çöp konteynerlerine götürüyorlar. Haftanın belirli günlerinde geri dönüşüm firmalarımız bu malzemeleri alıyor."

Sitelerde toplanılan geri dönüşüm malzemelerinin para karşılığı alındığını belirten Ocak, "Geri dönüşüm firması kilogramını 30 kuruştan geri dönüşüm atıklarını alıyor. Sitelerin her biri haftalık 1 tona yakın geri dönüşüm malzemesi veriyor. Yani haftalık 250 lira civarı bir para o siteye geri dönüyor. O para sitenin ortak giderleri için harcanıyor ve sitede yaşayan insanlara katkı oluyor." şeklinde konuştu.

Ocak, proje sayesinde belediyenin iş yükünün de azaldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünye'de Geri Dönüşüm Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement