Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan Kısa Kısa

"Uşak'ın yöresel yiyeceklerinin gastronomik açıdan tespiti, markalaşma, girişimcilik ve istihdama katkılarının araştırılması" projesi, tamamlandı.

16.01.2014 20:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansınca desteklenen "Uşak'ın yöresel yiyeceklerinin gastronomik açıdan tespiti, markalaşma, girişimcilik ve istihdama katkılarının araştırılması" projesi, üç aylık çalışmanın ardından tamamlandı.

Proje kapsamında hazırlanan kitapta, çorba, et yemekleri, sulu yemekler, pilavlar, hamur işi, salatalar, tatlılar, kahvaltılardan hazırlanan yemek çeşitlerinin hazırlanmasında hangi malzemeler kullanıldığı ve nasıl yapıldığı fotoğraflar eşliğinde anlatılıyor.

Vali Mehmet Ufuk Erden, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, her ilin kendi lezzetini pazarladığını belirterek, "Uşak Sofrası ya da Uşak Mutfağı gibi mekanların açılmasında fayda var. Uşak'a ait yemekler markalaştırılıp, ülkemize tanıtılabilir. Bu değerlerimizin açığa çıkması lazım. Birlikte hareket edildiğinde, bunun başarılacağına inanıyorum" diye konuştu.

Uşaklılar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Pehlivan da proje kapsamında ilçeleri üçer defa gezdiklerini anlatarak, "Lezzetlerimiz, Türkçe ve İngilizce olarak bir kitapta toplandı. Buradaki amaç, sadece yemekleri tespit edip bunu kitaba yazıp raflara kaldırmak değil, ortaya çıkan yemekleri insanlarımızın hizmetine sunulması ve buradan ekonomik bir gelir elde edilmesi" dedi.

- Eşme'de anıt ağaca bakım

Eşme'de, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının gölgesinde oturarak Kurtuluş Savaşı ile ilgili kararlar aldığı anlatılan 180 yıllık anıt ağaç, bakıma alındı.

Kaymakam Türker Çağatay Halim, gazetecilere açıklamasında, Kurtuluş Savaşı sırasında Uşak'ın düşman işgalinden kurtulmasının ardından karargahın Takmak köyüne taşınması sonucu Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarının, köye geldiğini ve savaşın sonraki kısmıyla ilgili önemli kararları anıt ağaç altında yaptıkları toplantıda verdiğini anlattı.

Birkaç defa yıldırım isabet etmesi sonucu tarihi ağacın bazı dallarının kuruduğunu belirten Halim, kuruyan dalların Uşak Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince kesildiğini, kesilen yerlerin de macunlandığını kaydetti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement