Usta Öğreticilere El Sanatları Semineri - Son Dakika
Yerel

Usta Öğreticilere El Sanatları Semineri

Usta Öğreticilere El Sanatları Semineri

El sanatları öğretmenlerini Derya Şahin ve ekibi Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim merkezi usta öğreticilerine yönelik seminer verdi.

13.04.2014 14:39

El sanatları öğretmenlerini Derya Şahin ve ekibi Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim merkezi usta öğreticilerine yönelik seminer verdi.

Şahin, seminerde ipek kozası ile el ürünleri, Kumaş çiçek yapımı, Kasnakta boncuk işi, Perspektif (Üç boyutlu kağıt oyma sanatı), Üç boyutlu boncuk çiçek çalışması gibi konularda usta öğreticileri bilgilendi.

Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi el sanatları usta öğreticilerine yönelik olarak Cumartesi-Pazar günleri düzenlenen seminere, Korkuteli dışından Döşemealtı, Kemer, Fathiye, Antalya Azize Kahaman Halk Eğitim Merkezi ve Kaş Kemer'de görev yapan öğretmenler katıldı. Seminerde Derya Şahin ve Bedriye Şahin ve Yeter Kuruçay tarafından; ipek kozası ile el ürünleri, kumaş çiçek yapımı, kasnakta boncuk işi, perspektif (üç boyutlu kağıt oyma sanatı), üç boyutlu boncuk çiçek çalışması gösterildi.

Korkuteli Sevim- Cevat Soyiç Halk Eğitim merkezi Müdürü Ahmet Çobanoğlu, "Derya hanımın çalışmalarından öteden beri haberimiz vardı. Kendisini kursiyerlerimiz vasıtasıyla Korkuteli'ne getirmeyi çok arzuluyorduk. Bugüne kısmetmiş. El Sanatları öğretmenlerimizin klasik çalışmalar yerine, bu alandaki gelişmelerden de haberdar olup öğrencilerine daha değişik çalışmalarda öğretebilmesini istedik. Bu amaca dönük güzel bir çalışma oldu. Artık sergilerimizde bu çalışmalara ait ürünleri de görebileceğiz. Katılan bütün öğretmenlerimizi kutluyorum. Derya Şahin, Bedriye Şahin ve Yeter Kuruçay'a bu hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Atölye çalışması tarzında gerçekleşen seminerlerde katılımcılar, kasnakta boncuk işi, perspektif, koza ile el ürünleri ve kağıt kıvırma sanatı tekniklerini öğrenerek çok güzel çalışmalar yaptılar" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Öğreticilere El Sanatları Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement