Üzüm Güzeli Seçildi - Son Dakika
Genel

Üzüm Güzeli Seçildi

Üzüm güzeli seçildi İkram edilen üzümler izdihama neden olduTEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında üzüm güzellik yarışması düzenlendi.

23.09.2017 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üzüm güzeli seçildi

İkram edilen üzümler izdihama neden oldu

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 3. Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali kapsamında üzüm güzellik yarışması düzenlendi. Yarışmadan sonra ikram edilen üzümler izdihama neden oldu

Tekirdağ sahil dolgu alanında gerçekleşen üzüm güzelleri yarışmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Cengiz Özer üzüm güzellik yarışma adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Trakya'da bağcılık geliştirilmelidir gelişmelidir"

Trakya Bağbozumu festivali kapsamında sahilde düzenlenen etkinlikte konuşan Başkan Eşkinat, "Bölgemizin bir değeri olan bulamayı tanıtıyoruz. Bizim çocukluğumuzda kahvaltıların vazgeçilmez bir tadıydı. Çocuklar daha çok hazır şeyleri tercih ediyorlar. O neden Bulama ile tanışmalarında fayda var. Yan tarafta da klasik pekmezimiz kaynadı. Birazda pekmezden tadacağız. Üzümlerimiz yarıştı. Sofralık üzümlerimizi değerlendireceğiz. Dün Türkiye'nin tek kapalı şarap yarışması dünya standartlarında yaptık ve bu bölgenin şaraplarını değerlendirdiler. İnanılmaz bir sonuç çıktı. 9 tane altın madalya çıktı. Uluslararası standartlardaki şarap yarışmaları mastırlar yapılıyor. Bunların dünyadaki sayısı 360 bunlardan 3 tanesi biri Yeni Zelanda, bir İsveçli ve birde ABD'li mastır bizle beraberdi. Şaraplarımızı gün boyunca nizami olarak tartılar ve değerlendirdiler. Sonuçta bunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki, Trakya'da bağcılık geliştirilmelidir gelişmelidir. Bütün şaraplarımız dünyada marka olacaktır.

"Bunların sayısı artırmak için gayret gösteriyoruz"

Trakya'da sarı olan alanların yeşile yani bağ alanlarına dönüştürülmesi gerektiğini de ifade eden Başkan Eşkinat, "Şu anda 20 civarında Trakya bütününde bağcılık ve şarapçılık yapan firmamız var. Bunların sayısı artırmak için gayret gösteriyoruz. İnşallah dilediğimiz gibi olur. Çünkü burası tarihinde önemli bir üzüm bölgesi. Gerek şaraplık gerek sofralık olarak, üzümün onlarca çeşidi var. Sanayi boyutuna taşınabilecek ve bunlar katma değer üretiyor. Bunları anlatmaya ve aktarmaya çalışıyoruz. İnsanların doğaya özlemi var biz Türkiye'nin tarımda kalkınacağına inanıyoruz" diyerek açıklamasını noktaladı.

Üzüm güzellik yarışması öncesi Ekrem Eşkinat alanda bulunan vatandaşlara pekmez ve bulamaç ikramında bulundu. Yaklaşık olarak on farklı üzüm yarışmaya aday gösterildi, jüri adaylarının sonuçlarına göre, Ercumet Araç birinci,Hasan Kıran ikinci,Necmi Dündar üçüncü oldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerini taktim edip hatıra fotoğrafları çekti.

İzdiham yaşandı

Yapılan üzüm güzellik yarışmasının ardından, alanda bulunan vatandaşlar sergilenen üzümlerin tadına bakmak için tezgahlara akın etti. vatandaşların akın etmesiyle birlikte tezgahtaki üzümler iki dakikada tükendi.

Üzüm Güzeli Seçildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Üzüm Güzeli Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement