Vakıflar Haftası - Son Dakika
Güncel

Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran ve beraberindeki heyet, 7-12 Mayıs Vakıflar Haftası dolayısıyla Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

07.05.2018 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Mehmet Yıldıran ve beraberindeki heyet, 7-12 Mayıs Vakıflar Haftası dolayısıyla Hatay Valisi Erdal Ata'yı makamında ziyaret etti.

Vali Ata, ziyarette yaptığı konuşmada, tarih boyunca Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde kurulan vakıfların kültürümüzde ayrı bir yeri olduğunu belirtti.

Özellikle Osmanlı döneminde başlayıp günümüze kadar devam eden süreçte vakıflar ve bu vakıfları oluşturan hayırseverler aracılığıyla toplumda önemli hizmetler verildiğinin altını çizen Ata, şöyle devam etti:

"Bugün baktığımız zaman vakıfların mülkiyetinde olan eserlerin birçoğunun Osmanlı döneminde kurulmuş vakıflardan süregeldiğini görüyoruz. Vakıflar bugün eğitimden sağlığa, şehircilikten sosyal yardımlaşmaya kadar birçok alanda önemli fonksiyonları yerine getiriyor. Türkiye'de kurulmuş birçok vakıf aktif olarak hizmet üretmekte ve görev yapmaktadır. Son 15 yılda Vakıflar Genel Müdürlüğü ülkemizde önemli birçok eseri restorasyonla yeniden toplumsal hayata kazandırmıştır. Bu anlamda Vakıflar Genel Müdürlüğümüzü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile daha birçok eserimizin kurtarılacağına inanıyorum."

Vali Ata, Vakıflar Haftası'nın vakıfları yaşatma duygusunun artmasına vesile olmasını temenni ederek, vakıf çalışanlarının ve vatandaşların Vakıflar Haftası'nı kutladı.

Vakıflar Bölge Müdür Vekili Yıldıran ise kabulünden dolayı Vali Ata'ya teşekkürlerini ileterek Vakıflar Haftası kutlama etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyarette Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, Vakıflar Müfettişi Bayram Ali Kılıç, Vakıflar Bankası Müdürü Uğur Durmuş'da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıflar Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement