Bafra'da OSB yönetim kurulu toplantıları yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bafra'da OSB yönetim kurulu toplantıları yapıldı

Bafra\'da OSB yönetim kurulu toplantıları yapıldı

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantıları, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi.

28.01.2022 13:39  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Bafra Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu toplantıları, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi.

Dağlı, Bafra OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yatırımcılar tarafından yoğun talep gören tüm OSB'lerde yükselecek fabrikalarla Samsun'u tam bir sanayi şehrine dönüştürmeyi, bu sayede ekonomiye önemli katkılar sağlayarak istihdama ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Bafra OSB'deki sanayi parsellerinden birinci etapta bulunan 57 parselden 54'ü, ikinci etapta 77 parselden 10'unun tahsis edildiğini bildiren Dağlı, "Bugün itibarıyla birinci ve ikinci etapta tahsis edilen toplam 64 parselden 39'u üretime başlamış durumda, 15'i proje, 10'u da inşaat aşamasında. OSB'ye yoğun şekilde gelen arsa tahsis ve yatırım taleplerini titiz şekilde değerlendirerek, Bafra ilçemize getireceği katkıyı en ince ayrıntısına kadar inceliyoruz." dedi.

Bafra Sera OSB'nin yönetim kurulu toplantısında da altyapı yüklenici firması tarafından 2021 yılında yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Dağlı, 1194 dekar alanda toplam 30 sera parseli olacak şekilde düzenlenen Bafra Sera OSB'nin yatırımcılara 5. bölge teşvikleriyle büyük avantajlar sunduğunu vurgulayarak, bunun da bölgeyi seracılıkta önemli konuma getireceğini dile getirdi.

Ülkenin ve kentin ekonomik olarak gelişmesi ve kalkınması için üretim yapan yatırımcıları her anlamda destekleyerek işlerini kolaylaştırmak ve önlerini açmak için çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Dağlı, burada üretilecek nitelikli ve katma değeri yüksek ürünlerle ihracatın ve buna bağlı olarak istihdamın artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bafra'da OSB yönetim kurulu toplantıları yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement