Vali Kolat, Altınyayla'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Kolat, Altınyayla'da İncelemelerde Bulundu

Sivas Valisi Ali Kolat, Altınyayla ilçesinde incelemelerde bulundu.

02.12.2011 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Ali Kolat, Altınyayla ilçesinde incelemelerde bulundu.

Altınyayla Kaymakamı Cemil Öztürk ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Kolat, Sarissa antik kentini gezdi. Vali Kolat, arkeolog Erdal Çetindağ-dan Sarissa ve burada yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Başören köyüne geçen Kolat, köylülerin katkılarıyla yapılan Başören B.S. İlköğretim Okulunu gezdi. Dernek Başkanı Beyazıt Çakmak'ın gayretleriyle hayırsever köylülerin yaptırdığı ilköğretim okulunu inceleyen Kolat, öğretmen Meryem Ertmen ve dernek başkanı Çakmak'tan okul hakkında bilgi aldı. Vali Kolat ve Kaymakam Cemil Öztürk tarafından öğrencilere çeşitli kitaplar armağan edildi.

Dernek başkanı Çakmak'a da teşekkür belgesi veren Kolat, daha sonra beraberindekilerle ilçeye geçti. Kaymakamlıkta uzun kuyruk oluşturan vatandaşlarca halk oyunu gösterileriyle karşılanan Vali Kolat, ilçe halkıyla sohbet etti.

Kaymakam Cemil Öztürk'ten makamında brifing alan Kolat, aynı binadaki polis karakolunu da gezdi. Altınyayla Lisesi Kız Yurdunu gezen Vali Kolat, makamında ziyaret ettiği Belediye Başkanı Yasin Demirkaynak'tan çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Altınyayla Devlet Hastanesini de gezen Kolat, burada doktorlarla ve hastalarla sohbet etti.

İlçedeki programı kapsamında spor salonu, halı saha, erkek öğrenci yurdu, anaokulu ve lisede de incelemede bulunan Kolat, daha sonra Deliilyas beldesine geçti. Kolat, burada da belediye başkanı Hayati Akbulut'tan bilgi aldı. Vali Ali Kolat'a ziyaret ettiği yerlerde çeşitli hediyeler verildi.

- SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Kolat, Altınyayla'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement