Antalya Valisi Öztürk Dağıtım Töreni'ne Katıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Valisi Öztürk Dağıtım Töreni'ne Katıldı

Antalya Valisi Öztürk Dağıtım Töreni\'ne Katıldı

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk Makine Ekipmanları Dağıtım Töreni'ne katıldı.

12.10.2013 14:13  Güncelleme: 17:51

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk'ün katılımıyla Korkuteli'nde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce Makine Ekipmanları Dağıtım Töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Sebahattin Öztürk'ün yanı sıra, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, protokol ile makine ve ekipman almaya hak kazanan çiftçiler katıldı.

Törende Antalya'nın Türkiye'nin en büyük, en önemli ve her alanda tarımsal faaliyetinin olabildiği nadir yerlerden birisi olduğunu belirten Vali Öztürk, "Nerdeyse her ilçemiz farklı bir tarımsal faaliyette Türkiye'nin öncüsü. Korkuteli'de bunlardan bir tanesi. Gerek Mantarcılıkta gerek meyvecilikte. Gerek yayla seracılığında son yıllarda Türkiye'nin gözde bir ilçesi olarak herkesin dikkatini çekmektedir. Dolayısıyla bu kadar önemli bir sektörün dikkate alınması gerekir ve bununla ilgili olarak da çok ciddi çalışmalar yapılması gerekir" diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 2006 yılından beri Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Antalya'ya 50 milyon TL'nin üzerinde kaynak ayırdığını anlatan Vali sebahattin Öztürk, "Öyle oldu ki 2010 yılında bitmesi gereken proje 2015 yılına kadar uzatıldı. İhtiyaç olursa 2015 yılından sonrasına da uzatılabilir. Çünkü bu toplumun arzusu ve isteğine bağlıdır. Korkuteli'nde, Antalya'da bu konuda verilmiş olan destekler. Karşılığını fazlasıyla buluyor. Bire beş, bire on veriyor. Bu kadar verimli bir alanda yapılmış olan destekler çiftçimize helal olsun. Korkuteli'nde bugüne kadar bin 500'e yakın çiftçim bu imkândan yararlandı. Bu yılda 324 çiftçimiz 1 milyon 320 bin TL ile yararlanıyor. Kendilerinin ilave edeceği bir o kadar para ile 2 milyon 500 bin TL'nin üzerinde kaynak sırf bu makine-ekipman konusunda destek olarak çiftçimize gidiyor" dedi.

Vali Öztürk beri Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'nın 2023 orta vadeli hedeflerin yakalanmasında çok önemli bir etki sağlayacağını dile getirerek, "Ben bu çalışmalar sırasında emeği geçen başta hükümetimize, tarım bakanımıza ve tarım teşkilatımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı da yaptığı konuşmada, "Müdürlüğümüze bu güne kadar makine ekipman desteği için başvuruda bulunarak gerekli şartları taşıyan tüm çiftçilerimizin başvuruları değerlendirilerek mevzuatı gereğince desteklemeden faydalanmaları sağlanmıştır. İlimizde bu hibe desteklemesinin başladığı 2007 yılından bu güne kadar 2013 yılı da dahil olmak üzere 81 adet ekonomik yatırım projesi, 12 adet alt yapı basınçlı sulama sistemi projesi ve 5 bin 440 adet makine ekipman projesi olmak üzere toplam 5 bin 533 adet projeye 38.102.549.00 TL hibe desteği verilmiştir. 2013 yılı hibe programından 2 bin 715 proje başvurusu gerçekleşmiş, kriterlere uygun 2 bin 460 proje başvurusundan bin 968 proje hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Gerçekleşmelerin tamamında makine ve ekipmanı için toplam 6.407.790.00 TL hibe desteği çiftçilerimizin hesabına geçmiştir. Korkuteli ilçemizde 2013 yılı makine ekipman alımları kapsamında 324 çiftçiye 1. 311.136.00 TL hibe desteği sağlanmıştır. Bu makinelerimiz Arıcılık Makine ve Ekipmanı, Balya Makinesi, Biçer Bağlar, El Traktörü, Çayır Biçme, Diskli Tırmık, Mibzer, Pancar Sökme Makinesi, Pülverizatör, Sap Toplama, Silaj Makinesi, Süt Sağım Makinesi, Sıra Arası Çapa, Taş Toplama, Yem Hazırlama ve Toprak Frezesi olmak üzere üreticilerimize, çiftçilerimize teslim edilerek çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur" dedi.

Konuşmaların ardından başvuru sahiplerine makine ve ekipmanları belgeleri törenle teslim edildi. Törenin ardından Vali Öztürk ve protokol üyeleri makine ve ekipmanları inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Valisi Öztürk Dağıtım Töreni'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement