Vali Şahin'den "Giresunlular Allah'ın Torpilli Kullarıdır" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Vali Şahin'den "Giresunlular Allah'ın Torpilli Kullarıdır" Açıklaması

Vali Şahin\'den "Giresunlular Allah\'ın Torpilli Kullarıdır" Açıklaması

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği verilmesini amaçlayan çalışmalar kapsamında başvuru...

25.09.2012 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında çiftçilerin satın alacakları makine ve ekipmana yüzde 50 hibe desteği verilmesini amaçlayan çalışmalar kapsamında başvuru yapan üreticilere bugün törenle ekipmanları teslim edildi.

Giresun İl Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bahçesi'nde yapılan törene Vali Dursun Ali Şahin, Vali Yardımcısı Fethi Yorulmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Osman Öden, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emür, Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce ve çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, "Makina ekipman alımlarının desteklenmesi hibe programı kapsamında bu programın amacı tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılarak daha kaliteli ve fazla isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetini düşürerek uluslararası pazarlarda rekabet edilebilir bir seviyeye getirmektir" dedi.

Vali Dursun Ali Şahin ise konuşmasında Giresunlular'ın Allah'ın torpilli kulları olduğunu belirterek "Her zaman diyorum; Giresunlulular Allah'ın torpilli kulları. Bunu 10 sene sonra bir vali vardı böyle böyle demişti dersiniz ve bunun doğru olduğuna inanırsınız. Ben Veli değilim ama elimdeki şeyler, akademik notlar onu gösteriyor. Giresun coğrafi yönden çok güzel bir yerde konuşlanmış, insanlarıyla tabiatıyla mükemmel bir ilimiz. Giresun'un kalkınması öncelikli number one'ı tarım, ikincisi turizm. Turizm burada çok farklılıar arz edecek buna inanıyorum. Şimdiden halkının ve esnafının eğitilmesi lazım yoksa İstanbul'un Laleli esnafına benzerse ah vah etmeyelim. Onun için temkinli, prensipli davranalım. Giresun'un kalkınması tarım, turizm ve sanayidir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören, Vali Şahin ve beraberindekilerin başvuru yapan çiftçilere ekipmalarını teslim etti. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Şahin'den 'Giresunlular Allah'ın Torpilli Kullarıdır' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement