Vali Yavuz: "(15 Temmuz Darbe Girişimi) Bu ülkenin işgal edilme girişimidir" - Son Dakika
Güncel

Vali Yavuz: "(15 Temmuz Darbe Girişimi) Bu ülkenin işgal edilme girişimidir"

- Ordu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği Mehter Takımı'nın konser vermesi Dua edilmesi Vali Seddar Yavuz'un konuşması Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in konuşması 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik GünüORDU - Ordu'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve...

16.07.2019 04:28  Güncelleme: 04:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Ordu'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği

Mehter Takımı'nın konser vermesi

Dua edilmesi

Vali Seddar Yavuz'un konuşması

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in konuşması 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

ORDU - Ordu'da vatandaşlar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla meydanlarda bir araya geldi.

Ordu 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle başladı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Vali Seddar Yavuz, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da FETÖ tarafından Türkiye'nin işgal edilmek istendiğini anımsattı.

Geriye dönük 3 yıla bakıldığında bunun net bir işgal hareketi olduğunu teyit ettiklerini belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla bu sadece FETÖ tarafından yapılmış bir darbe girişimi olmayıp aynı zamanda bu ülkenin işgal edilme girişimidir. Nitekim Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki askeri birlikleri tamamen bu FETÖ'cü alçak üniformalı, o üniformayı kirleten hainler birlikleri çekmiştir. Bunun ne anlama geldiğini bir düşünün. Dolayısıyla bir sümüklü papazın ya da birilerine göre vaizin, sümüklü vaizin organize edebileceği bir harekat olmadığını artık hepimiz anlamalıyız."

Allah'ın kelamına, Peygamber'in sünnetine ve akla uygun olmayan bir emir veya talimata "Hayır, asla biz buna uymayız." diyebilen bir nesli inşa etmeleri gerektiğini vurgulayan Yavuz, bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğine işaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de darbecilerin o gece sivil halkın üzerine kahpece ateş ettiklerini belirterek, "Bunun cezası çok ağırdır. Bunun cezası sadece dünyada değil, ahirette de sorulacaktır çünkü bu masum, sivil, asil halk onları yetiştirmiş ve beslemiştir ama maalesef onlar halkımıza ihanetin en büyüğünü gerçekleştirmişlerdir." dedi.

Güler, bunu hiçbir zaman affetmeyeceklerini dile getirerek, 15 Temmuz ruhunun, bunların kökü kazınana kadar devam edeceğini, bunun için kararlı olduklarını vurguladı.

Ordu'da göreve geldiğinde "Ordu, Ordu'dan yönetilecek, Pensilvanya'dan değil." dediğini hatırlatan Güler, "Bunun ne anlama geldiğini anlamayanlara, anlamak istemeyenlere bir defa daha ifade etmek istiyorum. Ordu'nun yakasından ellerini çeksinler. Ordu'yu biz temizleyeceğiz, sonunda da çok mutlu bir şehri meydana getireceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere hediye takdim edildi.

Vali Yavuz: "(15 Temmuz Darbe Girişimi) Bu ülkenin işgal edilme girişimidir"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Yavuz: '(15 Temmuz Darbe Girişimi) Bu ülkenin işgal edilme girişimidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement