Van Belediyesi Yeşilköy'ün Elektrik Borcunu Ödedi - Son Dakika
Güncel

Van Belediyesi Yeşilköy'ün Elektrik Borcunu Ödedi

Van Belediyesi Yeşilköy\'ün Elektrik Borcunu Ödedi

Van Belediyesi,elektrik borçlarını ödeyemedikleri için elektrik ve suları kesilen merkeze bağlı Yeşilköy'ün 50 bin TL elektrik borcunu ödedi.

09.11.2013 15:44  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borcun ödenmesinin ardından köyün elektrik ve suyu verilmeye başlandı.

Van Belediyesi önceki gün basında da yer alan merkeze bağlı Yeşilköy'e yardım eli uzattı. 50 bin TL borçları olduğu gerekçesiyle köye su sağlayan sondajın elektrikleri kesilmesinin ardından, köylüler birçok kuruma başvuru yapmalarına rağmen sorunlarının çözülmediğini açıkladılar. Yaklaşık bir hafta susuz kalan köylüler bu kez Van Belediyesi'ne başvurarak sorunlarının çözülmesini istedi. Köylülerin yardım talebini gündemini alan belediye meclisi, köyün elektrik borcunun ödenmesine karar verdi.

Bozbay'dan Ak Parti'li üyelere eleştiri
Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, yaptığı açıklamada, "Elektrik borçlarından dolayı bir haftadır elektrik ve su alamayan bir köyümüz var. Devlet köyü zaten 20 milyon TL borçlandırmış ve göç ettirecek duruma getirmiş. Belediyenin bu konuda kendilerine yardım etmesi gerekiyor. Valilik ve diğer kurumların hiçbiri bu köye yardımcı olmadı. Sondaj elektrik parası olan 50 bin TL'yi karşılamayı biz üstlendik. Mart ayından sonra da köyler Büyükşehir'e geçeceği için su temini yapmak zorundayız zaten. Ortada bu mağduriyet varken, bunu uygun bulduk" dedi. Seçime doğru yaklaşılırken AKP'li meclis üyelerinin her öneriye muhalefet etmeye başladıklarını aktaran Bozbay, "Yardımlar kişiye özel değildir. Koca bir köyü ilgilendiriyor. Belediye bundan dolayı üzerine düşeni yapması gerekiyor. Belediyemiz halkın talebini görmezden gelemez. Onlar zaten muhalefet olsun diye buna karşı çıkıyorlar. AKP grubunun halka bakış açısını bu durumda çok iyi görebiliyoruz" diye konuştu.

Belediyeden, Yeşilköy'e ziyaret
Kararın meclisten geçmesinin ardından Van Belediye Başkan Vekili Gıyasettin Gültepe, Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Doğar ve Belediye Meclis üyesi Necla Bakır, Yeşilköy'e giderek köylüleri ziyaret etti. Köyde yaptıkları incelemeleri aktaran Başkan Vekili Gültepe, "Köyün suyu sondajdan karşılanıyor. Elektrik olmayınca su alamıyorlar. AKP'nin muhalefetine rağmen biz köyün elektrik borcunu ödeme kararı alarak, hemen ödedik. Belediye olarak köylülerin bu sorunu hemen çözdük. Biz bundan sonra da halkımızın yanında yer alacağız" dedi.

Bölge Haber Merkezi

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Van Belediyesi Yeşilköy'ün Elektrik Borcunu Ödedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement