Vatandaşlar, Katili Yakalanan Özdemir Sabancı'nın Mezarında Dua Etti - Son Dakika
Güncel

Vatandaşlar, Katili Yakalanan Özdemir Sabancı'nın Mezarında Dua Etti

Vatandaşlar, Katili Yakalanan Özdemir Sabancı\'nın Mezarında Dua Etti

Yunanistan’ın başkenti Atina’da DHKP-C üyelerine düzenlenen operasyonda aralarında 1996’da suikasta kurban giden Özdemir Sabancı’nın katillerinden İsmail Akkol'un yakalanmasının ardından, Adanalı vatandaşlar Özdemir Sabancı'nin mezarında dua etti.

12.02.2014 12:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yunanistan'ın başkenti Atina'da DHKP-C üyelerine düzenlenen operasyonda aralarında 1996'da suikasta kurban giden Özdemir Sabancı'nın katillerinden İsmail Akkol'un yakalanmasının ardından, Adanalı vatandaşlar Özdemir Sabancı'nin mezarında dua etti.

Atina'nın Gizi semtinde düzenlenen operasyonda 18 yıldır kırmızı bültenle aranan Mustafa Duyar ve Fehriye Erdal'la birlikte Sabancı Suikastı'nı gerçekleştiren İsmail Akkol yakalanarak tutuklandı.

Bu haberin televizyon ve gazetelerde yer almasının ardından Özdemir Sabancı'nın Adana Asri Mezarlığı'ndaki Sabancı Aile Mezarlığı'nda bulunan kabristanı vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Bir vatandaş Sabancı'nın mezarına gelerek burada dua etti.

Sabancı'nın mezar taşındaki "Ölümden korkmayan ölümsüz şehit, zenginlik parada değil gönülde derdin, emekçinin babası olarak dünyaya geldin, Cumhuriyet tarihinde işadamlarıdan şehitlik seni seçti, benliğinde dürüstlük ve çalışkanlık bir gerçekti" yazısı dikkat çekti.

ÖZDEMİR SABANCI KİMDİR?

1941 yılında Sadıka- Hacı Ömer Sabancı çiftinin en küçük oğlu olarak Adana'da dünyaya geldi. Tarsus Amerikan Lisesi'nde okuduktan sonra, Manchester Üniversitesi'nde (UMIST) kimya mühendisliği eğitimi aldı. Daha sonra İsviçre'de kimya mühendisliği alanında ihtisas sahibi oldu. Sabancı Holding bünyesindeki en büyük sanayi birimlerinden olan "Sasa"yı kurdu ve geliştirdi. Otomotive karşı özel bir ilgisi bulunan Sabancı, Temsa'da Mitsubishi Maraton otobüsleri, minibüsleri ve ticari araçlarının üretimini sağladı. Toyota'yı Türkiye'de yüzde 50-50 ortaklıkla bir otomobil fabrikası kurmaya ikna etti ve Toyota dünyadaki ilk ortak üretim tesisini kurdu. Sabancı Holding bünyesindeki Sasa, Temsa, Toyotasa, Pilsa, Yazakisa, Sapeksa ve Akkardansa şirketleri de Özdemir Sabancı'ya bağlıydı.

1970'te Sevda Girişken'le evlenen Sabancı, Demir ve Serra isimli iki çocuk sahibiydi.

9 Ocak 1996'da DHKP/C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından Sabancı Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırıda Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe'yle birlikte yaşamını yitirdi. Sabancı Center binasında çalışan ve diğer iki katilin binaya girmesini sağlayan Fehriye Erdal, 3 Kasım 1996'da meydana gelen Susurluk kazasında ölen polis müdürü Hüseyin Kocadağ'ın tavassutuyla işe alınmıştı.

Yunanistan'da yapılan baskında Akkol'un yanı sıra DHKP-C'nin lideri olan Hüseyin Fevzi Tekin ve geçtiğimiz yıl Mart ayında AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahlı saldırının zanlısı Murat Korkut ile ismi açıklanmayan bir kadın da yakalanarak tutuklandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatandaşlar, Katili Yakalanan Özdemir Sabancı'nın Mezarında Dua Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement