Veliler Bilinçlendiriliyor - Son Dakika
Yerel

Veliler Bilinçlendiriliyor

Adıyaman'da, rehber öğretmenler köylere giderek 'Çocuğumla Okuldayım' projesi çerçevesinde velileri bilinçlendiriyor.

02.01.2012 18:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da, rehber öğretmenler köylere giderek 'Çocuğumla Okuldayım' projesi çerçevesinde velileri bilinçlendiriyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır ve proje ekibi rehber öğretmenler köy köy, okul, okul gezerek velileri bilinçlendirme çalışmaları yapıyorlar.

Bu çerçevede Merkez Gümüşkaya Köyü ilköğretim okulu öğrenci velilerine sunum eşliğinde anne ve baba eğitimi, aile modelleri, davranış bozuklukları, doğru davranış yerleştirme, gibi bilgileri verildi.

Proje Koordinatörü Ali Çalışır, yaptığı açıklamada, bu proje ile çocuğun akademik başarısında ve davranışlarında istenilen sonuçların alınması için çalışma yaptıklarını belirtti.

Çalışır, şu bilgileri verdi:

"Ailenin önemine dikkat çekmek, aile bireylerine çağa uygun, kişisel ve duygusal gelişmelerini olumlu yönde etkileyen bilgi, beceri ve davranış geliştirmelerini sağlamak, aile kurumuna sorunların çözüldüğü temel bir merkez olarak bakılmasını sağlamak için ziyaretler yapıyoruz. Eğitimden beklenen neticelere ulaşmak için, aile ile çocuk arasında gerekli iletişimin kurulması, rehber öğretmenin, aileye çalışma bilinci kazandırmasını sağlayacaktır."

Proje yürütme kurulu üyesi İ.M.K.B İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Aziz Güven ise aile modelleri ile ilgili konuda çocuğun ilk öğretmeninin anne ve baba olduğuna dikkat çekti.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Veliler Bilinçlendiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement