Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var - Son Dakika
Dünya

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var

Venezuela'nın Brezilya sınırı bölgesinde ordu ile yerli halk arasında çıkan çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi ise yaralandı.

22.02.2019 19:23  Güncelleme: 23:31

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya bağlı askerlerin, Bolivar eyaletinde bulunan Gran Sabana kentinde yaşayan 'San Francisco de Yuruan' yerel topluluğu üyelerinin üzerine ateş açtığı bildirildi. Açılan ateşte 2 kişinin öldüğü ve en az 15 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Venezuela- Brezilya sınırından birkaç kilometre ötede Bolvar eyaletine bağlı Gran Sabana kentinde muhalif Francisco de Yuruan yerlileri ile ordu kuvvetlerinin karşı karşıya gelmesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren ikinci kişinin Rolando Garca olduğu açıklandı.

VENEZUELA'DA NE OLUYOR?

Olay, ABD'nin yarın insani yardımların ülkeye girişinde yaşanacak herhangi bir olaydan Venezuela Silahlı Kuvvetlerinin sorumlu tutulacağı açıklamasından kısa bir süre sonra meydana geldi. ABD Başkanı Donald Trump, insani yardımın Venezuela'ya girişi sırasında ordunun şiddete neden olması durumunda "daha fazla yaptırım" uyarısı yapmıştı. Yardımın geçişine izin verilmesi durumunda ise "ödüllendirme" sözü verilmişti.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var
ABD Başkanı Donald Trump

ABD'NİN YARDIMLARI

ABD, Venezuela için 191 tonluk ek insani yardımı C-130 ve C-17 askeri kargo uçakları ile Kolombiya sınırındaki Ccuta şehrine gönderdi. Kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, yarından itibaren toplanan insani yardımları Venezuela'ya sokmaya çalışacak.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var
Juan Guaido

YARDIM KONSERİNİN ORGANİZATÖRÜNDEN ELEŞTİRİLERE YANIT

Venezuela yardım konserinin organizatörlerinden İngiliz milyarder Richard Branson ise gelen eleştirilere cevap verdi. Branson, Venezuelalılara insani yardım toplamak için 32 uluslararası şarkıcının sahne alacağı etkinlikten önce düzenlediği basın toplantısında, "Sizi buraya gelmeye, Venezuelalılara bakmaya ve kendi gözlerinizle bir şeylerin yanlış olduğunu görmeye davet ediyorum" dedi.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var
Richard Branson

Yaşanan kriz nedeniyle ülkeden göç eden Venezuelalı sayısının 3,4 milyonu aştığı bildirildi. Birleşmiş Milletler Mülteciler Dairesi (UNHCR) ve Uluslararası Göç Örgütünün (IOM) yayınladığı rakamlara göre 2,7 milyon Venezuelalı, çevrede bulunan Latin Amerika ülkelerine göç etti. Dünya Mülteciler Konseyi önderliğinde Uluslararası Yönetişim Yenilik Merkezi ve Amerikan İçi Diyalog Konsorsiyumu tarafından yapılan ortak çalışmada, insani krizin devam etmesi halinde 2019 yılı sonuna kadar Kolombiya'daki Venezuelalı göçmen sayısının 5,9 milyona ulaşmasının beklendiği kaydedildi.

MADURO YANLISI VEKİL: AYAKTA DURUM

Ülkedeki kriz yükselirken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yanlısı Ulusal Kurucu Meclis (ANC) Milletvekili Pedro Carreno, boynunda otomatik tüfekle Zulia eyaletine bağlı La Guajira kentinde bir konuşma yaptı. Carreno, "ABD, ülkemizin petrollerini almaya ama bedelini ödememeye çalışıyor. Ayakta durun, uyanık olun. Bir halkın özü budur" ifadelerini kullandı.

Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var
Pedro Carreno
Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Venezuela Ordusu İnsani Yardıma Destek Veren Yerli Halka Ateş Açtı! Ölü ve Yaralılar Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • ADANALI: MADURO EGOİST BİRİ ...1 HAFTAYA GİDİCİ 7 27 Yanıtla
  • Ahmet Kara: butun diktatorlerin cesetleri sokaklarda suruklenir,Madura ninda ayni olacak. 21 9 Yanıtla
    Neco: Sonra ,sıradaki gelsin 1 0
  • Maduroo: Ez geç maduro 16 8 Yanıtla
  • By bilen: Maduro düşerse 2. Ve 3. Dünya ülkeri ayağını denk alsın. Eğer maduro düşmezse amerikanın karizması çizilir. 21 0 Yanıtla
  • Trbz10 : Amerikanın oyunları bunlar. Yalnız bu oyunlar Turkiyede sökmedi 17 4 Yanıtla
  • Cahil: Amerika çökmeye geliyor, bugün moduraya ters olan yarın yeni başkanı beğenmezse onada bir güzellik düşünür. 13 1 Yanıtla
    ilkyorum: Maduro yahu modura değil :)) 1 2
  • Buyrun hesabi alalım beyler : Dünyada bütün diktatörler günü geldimi hesap veriyor ve oan yaptiklari zulumler gözlerinin önüne geliyor 9 4 Yanıtla
  • Urfalı: Venezuela halkı Irak'tan ibret alsın. Saddam'ın heykelini deviren adam şimdi hüngür hüngür ağlıyor. 10 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement