Verimli Sunucu Sistemleri İçin Taşınma Vakti - Son Dakika
Güncel

Verimli Sunucu Sistemleri İçin Taşınma Vakti

SQL Server 2012, sağladığı iş kritik güven, iş zekası ve ihtiyaca göre şekillenen bulut vizyonu ile fark yaratmayı sürdürüyor.

19.04.2013 10:26  Güncelleme: 10:32

Microsoft'un boyut ve format kısıtlaması olmaksızın verilerin her yerden yönetiminde kurumlara kolaylık sağlayan veri platformu SQL Server 2012, sağladığı iş kritik güven, atılım yaratan iş zekası ve ihtiyaca göre şekillenen bulut vizyonu ile fark yaratmayı sürdürüyor. SQL Server 2012, hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılar için verimli ve güvenli bir sunucu çözümü.

Teknolojinin iş yapış şekillerini baştanbaşa tanımladığı günümüzde, sunucu tarafında da tüm kurumlar için önemli gelişmeler yaşanıyor. Veri patlaması, BT'nin tüketiciye göre uyarlanması, özel ve genel bulut, yüksek süreklilik ve yüksek hızda performans kriterleri, doğru ve verimli sistemlere geçişin, yani "Taşınma Vakti'nin" artık geldiğini gösteriyor.

Veri Patlaması

İşyerinde veri hacimleri artan ivmelerle büyümeye devam ediyor. IDC'ye göre önümüzdeki on yıl içinde dijital veri hacmi 40 kattan fazla büyüyecek. Dijital veri hacmi giderek artarken, geniş hacimli bu verilerin depolanması, güvenliği, işlenmesi ve yönetimi için veri platformlarımıza giderek daha fazla talep olması bekleniyor.

BT'nin tüketiciye göre uyarlanması

Günümüzde tüketiciler, mobil cihazlarından internette arama yapıp, bilgiye hemen ulaşmak ya da kişisel e-postalarına çabucak erişmek gibi kullanımı kolay, güçlü deneyimlere alışkın. Dolayısıyla tüketiciler, iş yerinde de yaşadıkları deneyimlerin, benzer hızı ve arayüzü sunmalarını bekliyor ve kendi cihazlarının da iş yaşantısına entegre olmasını istiyorlar.

Özel ve Genel Bulut

Bulut Bilişim, verilerin erişim ve işlenme yöntemlerini değiştirirken, uygulamaların sunulmasının da yeni yollarını yaratıyor. IDC'ye göre Bulut hizmetleri toplam BT harcamalarında yeni net büyümenin yüzde 46'sını oluşturacak. Özel ve genel Bulut altyapısı sayesinde, veri hacmi arttıkça kuruluşlar toplam operasyon maliyetlerini büyük ölçüde düşürme olanağına sahip olacak. Özel ve genel Bulut uygulamalarının artan oranlarda kullanıldığını görürken, karma bulut senaryolarını destekleyen çözümlere de giderek daha fazla ihtiyaç duyulduğuna tanık oluyoruz.

Microsoft, SQL Server 2012 ile buluta hazır veri platformu sunarken, iş kritik uygulamaların ihtiyaç duyduğu performans, yüksek süreklilik, güvenlik ve yönetim ihtiyaçlarına da yanıt veriyor. SQL Server 2012 ile son kullanıcılar da her türlü cihazdan verilerin kapsamlı bilgiye dönüşmesini rahatlıkla izleyebiliyor ve iş kritik uygulamaların ihtiyaç duyduğu yüksek süreklilik, performans, güvenlik ve yönetim kolaylığı konusunda sunduğu yeniliklerle kurumsal çözümlerde aranılan veri platformuna kavuşuyor.

Yüksek Süreklilik

Yeni yüksek süreklilik çözümü "Always On" ile iki kat daha hızlı yük devretme, yarı yarıya azaltılan kapalı kalma zamanı sağlanıyor.

Yeni Windows Server Core desteği ile işletim sistemi düzeltme eki uygulamalarını yüzde 50-60'a varan oranlarda azaltmak mümkün.

Geliştirilmiş çevrimiçi işlemler kullanarak, bakım işlemleri sırasında çalışma zamanını koruyabileceksiniz. Live Migration ile Hyper-V ortamında planlı kapalı kalma zamanı ortadan kalkıyor.

Yüksek Hızda Performans

Hızlandırılmış Sorgu Performansı:

ColumnStore Index: Yeni dâhili ColumnStore Index'i kullanarak Star Schema ve benzeri sorgular için veri ambarı sorgu performansını önemli ölçüde (10 kata kadar) artırmak mümkün.

Tam Metin Arama: Tam metin aramada yapılan önemli iyileştirmelerle, yüksek performans ve ölçek gelişmeleri sunan yüksek hızlı sorguları destekleniyor.

Sıkıştırma: Yedekleme ve veri sıkıştırma kapasitesi ile veri birikimini %50-60 oranında azaltarak yoğun iş yüklerinin performansın artıyor.

Proaktif Performans Yönetimi

Kaynak Yöneticisi: Farklı uygulamalardaki kaynak kullanımını tanımlayarak eş zamanlı ve karışık iş yükleri için sürekli performans elde edin.

Yönetim Araçları: Management Studio'da, sorgu yürütme planlarını analiz edin, veritabanı etkinliğini yakalayın, dizinleri ve yapıları iyileştirin ve tutarlı sorgu performansı sağlayın.

Sektör Onaylı Karşılaştırmalar

SQL Server, sektörle ilgili TPC-E ve TPC-H performans karşılaştırmalarında lider konumunu sürdürüyor.

SAP Sertifikalı: Sektörün en zorlayıcı iş yüklerini gerçekleştirmek üzere SQL Server, sürümden sürüme gelişerek, SAP sertifikalı hale geldi.

Kurumsal Güvenlik ve Uyumluluk

Veri Koruma

Şifreleme: Uygulamada bir değişikliğe gerek olmadan gelişmiş güvenlik ile gizli bilgilerin korunmasını sağlayan Şeffaf Veri Şifreleme gibi dâhili şifreleme özellikleriyle verilerin korunmasını sağlayın.

Sertifikalar: Sürümden sürüme gelişen SQL Server, dünya çapında tanınan Ortak Kriter Sertifikalarını hedefler ve elde eder.

Kontrol Erişimi

Kullanıcı Tanımlı Sunucu Rolleri: Görevlerin ayrımını desteklemek için veri erişimi boyunca izinleri kolaylıkla yönetin.

Varsayılan Grup Şeması: Windows grup kullanıcı hesapları için varsayılan bir veritabanı şeması oluşturarak veritabanının yönetilebilirliğini artırın ve karışıklığını azaltın.

Dâhili Veritabanı Kimlik Denetimi: Sunucuda oturum açmaya gerek duymadan, kendi içinde erişim bilgisi ile yönetilebilirliği geliştirirken, yürütülen uygulamalara veritabanı erişimini kontrol edin.

Active Directory: SharePoint uygulamasında yayınlanan ve paylaşılan son kullanıcı raporları için yeni SharePoint ve Active Directory güvenlik modelleri ile son kullanıcı veri analitiklerini güvenli hale getirin.

Uyumluluk Sağlayın

SQL Server Denetimi: Denetim esnekliği, filtreleme, kullanıcı tanımlı denetim ve bütün SQL Server sürümlerinde etkinleştirme ile denetimde uyumluluk sağlayın.

İlke Tabanlı Yönetim: Kurum genelinde ilke uyumluluğu sağlamak için bir sunucu ortamındaki bütün yapılandırma ilkelerini tanımlayın ve bunları sunucular, veritabanları, tablolar ve diğer hedeflere uygulayın.

Yönetimde Kolaylık

Ürün Geliştirmeleri

Dağıtık Yeniden Yürütme (Distributed Replay): Uygulama değişiklikleri, yapılandırma değişiklikleri ve yükseltmelerle uygulama testini basitleştirin ve hataları en aza indirin.

Sistem Merkezi Uyumluluğu: Güncel Yönetim Paketleri, SQL Server 2012 de dahil olmak üzere SQL Server modellerinde merkezi izleme olanağı sağlar.

Sistem Merkezi Danışmanı: SQL Server yapılandırmalarının sürekli değerlendirilmesi ve zaman yayılan değişikliklerle genel kapalı kalma zamanını azaltın.

Ücretsiz Hizmet Paketleri: Birçok yazılım şirketinin aksine Microsoft, yazılım hizmet paketlerine ücretsiz erişim sunar.

Ücretsiz Planlama Araçları: Microsoft mühendisleri tarafından geliştirilen ve çevrimiçi bulunabilen Geçiş Yardımcısı, Yükseltme Danışmanı ve MAPS gibi birçok ücretsiz araç ile hızlı bir şekilde yükseltme veya geçiş planlayın.

Özelleştirilmiş Destek ve Lisanslama Programları: Microsoft Premier İş Kritik Destek ve Microsoft Kritik Avantaj Programı, kurumların İş Kritik uygulamalarına maksimum süreklilik ve performans sağlamak için gerekli olan proaktif BT ortamının kurulması için ihtiyaç duyulan hizmetleri sunar ve destek sağlar.

Gartner, kurumlardaki potansiyel kullanıcıların sadece yüzde 28'inin İş Zekâsı platformunu anlamlı biçimde kullandığını tahmin ediyor. Microsoft "Herkes için İş Zekâsı" vizyonu ile yola çıkarak, uçtan uca iş zekâsı çözümlerini zengin görsellik, tanıdık araçlar sayesinde kullanım kolaylığı ile sunuyor.

Hızlı Veri Keşfi ve Görselleştirme

Self Servis Analitik: PowerPivot, Microsoft Excel 2010 ve Microsoft SharePoint 2010'da tanıdık araçlar kullanarak hemen hemen her kaynaktan verilere erişim ve tümleştirme sağlaması, etkili raporlar ve analitik uygulamalar oluşturması, kolaylıkla birlikte çalışması ve bilgileri paylaşması için her düzeyden kullanıcıyı güçlendirir.

Çarpıcı, etkileşimli veri görselleştirmeleri: Power View, her düzeydeki kullanıcı için son derece etkileşimli tarayıcı tabanlı veri keşfi, görselleştirme ve sunum deneyimi ile yeni bilgileri düşünce hızında keşfedin. Artık herkes sadece birkaç saniyede rapor hazırlayabilir, verilerin "şeklini" tek bir tıklatmayla değiştirebilir, eğilim ve anormallikleri hızlı bir şekilde tanımlamak için güçlü zamanlı animasyon sekansları ekleyebilir ve keşfedilen bilgilerin zengin sunumuyla durumu daha etkileyici biçimde ifade edebilir.

Yönetilen Self Servis İş Zekâsı

Bilgi ve deneyim edinin: SharePoint için PowerPivot: İzleme ve yönetim ihtiyaçlarını dengeleyin ve BT'nin son kullanıcının etkinliğini ve veri kaynağı kullanımını izlemesine ve sunuculardan performans ölçütleri toplamasına yardımcı olan BT panoları ve kontroller ile son kullanıcıların oluşturduğu veri ve analizleri yönetin.

BT Verimliliği Sağlayın

Son kullanıcı oluşturur, BT yönetir: SQL Server 2012, PowerPivot modellerinin profesyonelce yönetilmesi ve kurumsal sınıf çözümlere dönüştürülmeleri için Analiz Hizmetlerine aktarılması becerisi sağlayarak son kullanıcı tarafından oluşturulan İş Zekâsı uygulamaları ve BT tarafından yönetilen kurumsal çözümler arasındaki boşluğu doldurur.

SharePoint ile kullanımın kolaylaştırılması: SharePoint'e yayınlanan raporlar ile son kullanıcıların uyarılmasına olanak verir ve SharePoint 2010 Merkezi Yönetim üzerinden konsolide yönetim kolaylığı sağlar.

Mobil İş Zekâsı

Son kullanıcılar için entegre bağlantı, gerçek zamanlı beraber çalışma ve iş zekasına mobil cihazlardan ulaşımı basitleştirme.

Microsoft Mobile İş Zekâsı çözümleri ile etkileşimli ve kapsamlı iş zekâsı çözümlerine tüm cihazlardan ulaşabilmek. Tüm iOS, Android ve Microsoft platformlarında dokunma tabanlı, zengin görselliği olan iş zekâsı çözümleri desteğinin ardından, sınıfında en iyi iş zekâsı çözümlere Windows 8 tabletlerinde destek.

Güvenilir, Tutarlı Veriler

Tek İş Zekâsı Semantik Modeli: Heterojen veri kaynaklarında tutarlı bir görünüm sağlayan, raporlama ve analizden pano ve kurumsal karnelere kadar İş Zekâsı uygulamaları için ölçeklenebilir tek modeldir. BT ve geliştiriciler, hem çizelge modellerinde hem de çok boyutlu modellerde kendi İş Zekâsı Uygulamaları için ön uç araçları tarafından tüketilmek üzere tek bir model oluşturabilirler.

Verileri Sorunsuz Bir Şekilde Tümleştirin: Tümleştirme Hizmetlerinde (SSIS) bulunan, güvenilir ve tutarlı verileri güvenli ve verimli bir biçimde dağıtmaya yardımcı olan sektör lideri araçlardan yararlanarak, bulut dâhil veri kaynaklarında yenilikçi ve ekip tabanlı veri tümleştirme için çözüm süresini azaltın. Yeni geliştirmeler, kullanıcı deneyiminde çok büyük verimlilik sağlamaktadır.

Kurumsal Verileri Temizleyin: Veri Kalitesi Hizmetleri (Data Quality Services) Bağımsız bir araç olarak veya SSIS içinde yardımcı olarak çalışan hizmetlerle verilerin profilini hazırlamak, temizlemek ve eşleştirmek için kurumsal bilgi ve üçüncü taraf referans verilerini kullanarak veri kalitesini geliştirin.

Verileri Verimli Bir Şekilde Yönetin: Ana Veri Hizmetleri (Master Data Services) son kullanıcıların merkezi verileri yönetmesini ve korumasını kolaylaştırırken, MDS ile nesne eşleştirme, referans verileri ve metaveri yönetimi için kullanılan ana veri yapıları oluşturun, koruyun, depolayın ve bunlara erişim sağlayın.

Kurumsal çözümlerde artık taşınma vakti. Siz de SQL Server 2012 geçişi ile yüksek beklentilerinizi, yönetim kolaylığı ve maliyet avantajı ile karşılayın.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Verimli Sunucu Sistemleri İçin Taşınma Vakti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement