Bir Anda Fenomen Olan Karslı Zümran, Çok Şaşkın! "Fenomenlik Bizim İşimiz Değil" Dedi - Son Dakika
Güncel

Bir Anda Fenomen Olan Karslı Zümran, Çok Şaşkın! "Fenomenlik Bizim İşimiz Değil" Dedi

Çalışan kadın olmanın öneminden bahsettiği konuşmasının 1 milyondan fazla izlenmesiyle fenomen olan Zümran Ömür, gösterilen ilgi karşısında şaşkın. Köylü kadın "fenomenlik bizim işimiz değil" diyor.

20.02.2018 16:42  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışan, üreten, ayaklarının üstünde duran kadın olmanın öneminden bahsettiği konuşmasının sosyal medyaya verilmesiyle dikkat çeken ve 1 milyondan fazla izlenen Kars Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği Başkanı Zümran Ömür, gösterilen ilgi karşısında şaşkın. Videoyu kimin çektiğini bilmeyen Ömür, "Fenomenlik bizim işimiz değil, biz köy kadınıyız" dedi.

İNTERNET FENOMENİ OLDU

Boğaztepe köyündeki Eko Müze'yi ziyaret eden yerli turist kafilesi Zümran Ömür'ün anlattıklarını dikkatle dinliyor. Bir yandan da cep telefonları Zümran Hanım'ın peynir tarihi ve bölgedeki bitki örtüsü hakkında söylediklerini kaydediyor. Buna benzer bir kafilede yer alan bir kişinin kaydederek sosyal medyada paylaştığı bir konuşma Zümran Ömür'ü "internet fenomeni" haline getirdi.

UZUN BİR SÜRE HABERİ OLMADI

Ömür, sosyal medyada kopan bu fırtınadan uzun bir süre haberdar olmadı. Ancak 46 yaşındaki 2 çocuk annesi Ömür, Fransızca cümleler de kurduğu videoya yapılan yorumları ilk kez okurken mutluluğunu gizleyemiyor. Yine de tüm alçakgönüllülüğü ile "Vallahi gelen misafirlerden birisi çekmiş. Kimin çektiğini bilmiyorum. Eline, yüreğine sağlık ama fenomenlik bizim işimiz değil, biz köy kadınıyız" diyor.

İSVİÇRELİ PEYNİR ÜRETİCİSİ İMALATHANE KURDU

Kars'a yaklaşık bir saat uzaklıkta bulunan Boğatepe köyü, Kars gravyer peynirinin de doğum yeri konumunda. Bu bölgeye yaklaşık 100 yıl önce gelen İsviçreli bir peynir üreticisi olan David Moser'in köye peynir imalathanesi kurmasıyla başlıyor her şey. O tarihten sonraki en büyük değişim ise 2007 yılında yaşanıyor. Bu yıl kurulan Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği, tam anlamıyla köyün çehresini değiştiriyor.

KÖYLÜ KADINLAR FRANSIZCA VE YOGA EĞİTİMİ ALIYOR

Köyün kadınları bu derneğin kurulması sonrası başlayan faaliyetler çerçevesinde iletişim kursları, Fransızca eğitimi ve hatta yoga eğitimi dahi aldı. Ailesinin tabiriyle "Zümran Başkan"ın kendini ifade edecek kadar öğrendiği Fransızcanın kökeni ise bu eğitimlere ve eko turizm amaçlı köye gelen Fransızlara uzanıyor.

Bir Anda Fenomen Olan Karslı Zümran, Çok Şaşkın! "Fenomenlik Bizim İşimiz Değil" Dedi

Son Dakika Güncel Bir Anda Fenomen Olan Karslı Zümran, Çok Şaşkın! 'Fenomenlik Bizim İşimiz Değil' Dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Dopdoğru _ ms: Bir lokma peynir için ....Ama ne hikmetse bizim ,dünyaca ünlü bingöl balı konuşulmuyor,tabi birde dünyada eşi benzeri olmayan dört parça yüzen adamız... 1 13 Yanıtla
  • YAZİK: AMAN BİRİDE COCUGUMA NASİL ORNEK OLURUM ONA ALLAHİ NASİL ANLATABİLİRİM DEMESİN.ANCA KOCAMLA AYNİ SAFTA OLACAM YOK EFENDİM SOZUM GECECEK :: 2 11 Yanıtla
    Antonyyy: ADİNDAN BELLİ ZATEN NERELİ OLDUGUN 1 1
  • yorumcu: Yoga illeti olmayaydı iyiydi 10 0 Yanıtla
  • ALLAH AKİL VERSİN: Yoga almismis him yapıp öyle basliyacana besmele çek bı yasin okuyunca öyle başlayın ne biçim türk kadinisiniz yaa nekadar cahilsiniz ne kadar da ozentisiniz kime ozeniyosun kfire Allah akıl fikir versin çok utandım sizin gibi köylü bir milletin kfir modasına ozenmezine. 2 4 Yanıtla
  • Halil: Peynir fabrikası kuran adamın ismi tehlikeli bu bir.Dış güçler bir çok güzel işin içerisine kendi seytanliklarini saklayarak sokarlar bu iki.hizmet halkımızın kültürünü yok edip yabancıların kültürünü alıştırmalar olmaz.Dürüst adam o insanlara matematik,fizik,kimya,biyoloji ,teknoloji oğretsin.benim halkima budistlerin ibadet rütüelleri ogretmekle olmaz.bu işte şeytanın var.bak söylüyorum bizim Rize'de özellikle Almanlar cirit atıyor. 3 2 Yanıtla
  • Misafir: Sizde bir video cekin tanitin niye kiskaniyorsunuz 0 0 Yanıtla

Advertisement