Vodafone 4g İhalesi İçin Kapsamlı Yatırım Planına Odaklandı" - Son Dakika
Güncel

Vodafone 4g İhalesi İçin Kapsamlı Yatırım Planına Odaklandı"

Vodafone 4g İhalesi İçin Kapsamlı Yatırım Planına Odaklandı"

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, ihalesi bu yıl yapılması beklenen 4G teknolojisi için kapsamlı bir yatırım planına odaklandıklarına dikkat çekti.

17.02.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, ihalesi bu yıl yapılması beklenen 4G teknolojisi için kapsamlı bir yatırım planına odaklandıklarına dikkat çekti.

Vodafone Türkiye'nin, dijital dönüşüm vizyonunda gelinen son nokta ve gelecek hedeflerinin yanı sıra 2014-15 mali yılının üçüncü çeyrek sonuçlarına ilişkin basın toplantısında konuşan Öğüt, "Dijitalleşmenin yeni sayfası 4G için gün sayıyoruz, global tecrübemizi Türkiye'ye taşıyacağız" dedi.

Dijital Bağlantılı Türkiye için Teknoloji Yatırımları kapsamında 4G'yi "dijitalleşmenin yeni sayfası" olarak gördüklerini belirten Öğüt,  mobil teknolojinin son halkası 4G için artık Türkiye'nin gün saydığına dikkat çekti.

Öğüt, Vodafone Grubu'nun 18 ülke ve pazarda 13.7 milyon 4G abonesine hizmet verdiğine işaret ederek, "4G teknolojisinde global birikimimizi Türkiye'ye taşıyarak her zaman olduğu gibi son teknolojileri abonelerimizle buluşturacağız. Bu konuda yurtdışına çıkan Türkiye'deki müşterilerimize Haziran 2014'ten bu yana 4G'yi deneyimleme fırsatı sunan ilk ve tek operatör olmanın gururunu yaşıyoruz. Bugün itibariyle 4G uluslararası dolaşım hizmeti verdiğimiz ülke sayısı 37'ye ulaştı. Şimdi bu hizmeti Türkiye'deki bütün abonelerimize sunmak için aynı vizyon ve kararlılıkla çalışıyoruz" dedi.

Vodafone Türkiye'den yapılan açıklamaya göre şirket, mobil internet kullanımının artmasıyla veri gelirlerini 2014-15 mali yılının üçüncü çeyreğinde, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 73 artırdı.

Dünyada 3 milyar insanın artık "çevrimiçi" olduğuna ve dijital yaşam ile tanıştığına dikkat çeken Vodafone Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt, "Genişbant teknolojiler, sağlıktan tarıma, finanstan eğitime, her alanda yenilikçi hizmetler sunarak, yatay kestiği sektörlerde sağladığı verimlilik artışıyla tüm dünyada ekonomik büyümenin lokomotifi oluyor" dedi.

Gökhan Öğüt, dijitalleşmenin işgücü kavramına da yeni bir boyut kazandırdığını ve dijital işgücünün hızla geliştiğine de işaret ederek, "Vodafone Enstitüsü ve YouGov işbirliğiyle hazırlanan ve aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 9 Avrupa ülkesinde, yaşları 18-30 arasında değişen gençleri kapsayan 'Dijital Dönüşümü Konuşmak' adlı araştırmaya göre, gençlerimizin yüzde 62'si anne-babalarından daha iyi bir geleceğe sahip olacağına inanırken, büyük bir çoğunluk dijital dönüşüm hakkında olumlu düşünüyor" dedi.

Hem bireylerin hem de kurumların bu yolla dijital dünyanın oyuncusu haline gelmesinden duydukları mutluluğu dile getiren Öğüt, bu olumlu durumun finansal sonuçlarına da yansıdığını söyledi. Öğüt şöyle devam etti:

"Vodafone Türkiye, 21 çeyrektir toplam mobil gelirlerinde kesintisiz çift haneli büyümesini devam ettiriyor. 2014-15 mali yılının üçüncü çeyreğinde toplam mobil gelirlerimiz, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.5 artarak 1.8 milyar liraya ulaştı. Diğer yandan, Dijital Dönüşüm Hareketimizin de etkisiyle veri kullanımı, büyümenin lokomotifi oldu. Buna göre, üçüncü çeyrek itibariyle akıllı telefon penetrasyonumuz yüzde 41.8'e çıkarken, veri gelirlerimiz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 73.0 arttı. Abonelerimizin toplam veri kullanımı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 137 artarak üçüncü çeyrekte 22 milyar megabayta ulaştı. Son olarak da pazar payımızın yüzde 33.9'luk rekora ulaştığını görmek bizi dijital dönüşüm yolunda cesaretlendiren bir başka gelişme oldu." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vodafone 4g İhalesi İçin Kapsamlı Yatırım Planına Odaklandı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement